CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in mesajı şöyle;

“Bayramlar, yurttaşlarımızı dostluk ve kardeşlik duygularıyla buluşturan, sevginin, saygının, hoşgörünün pekiştiği, kaygıların unutulduğu özel günlerdir. Ancak ülke olarak içinde bulunduğumuz durum bayramı da etkilemiştir.

Emekliyi, emekçiyi, esnafı, çiftçiyi derinden yaralayan ekonomik kriz, tüm dünyayı ektisi altına alan covid19 salgını ile birlikte daha da ağırlaşmıştır. Yediden yetmişe tüm kesimler bu krizi en derinden hissetmektedir.

Bu zor günleri toplum olarak içimizde yüzyıllar boyu taşıdığımız dayanışma ruhu ile aşacağımıza yürekten inanıyorum.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan acı olayların sona erdiği; emeklinin, emekçinin, çiftçinin alın terinin karşılığını aldığı; işsizliğin, yoksulluğun, baskıların ve yasaklamaların son bulduğu; gerçek anlamda demokrasiyi, adaleti ve barışı büyüten, ürettiğini eşit ve hakça paylaşan bir ülke ve dünya hepimizin en büyük arzusu.

Bu duygu ve düşüncelerle bizlere duygusal zenginliklerimizi anımsatan, mutluluk ve sevincimizin çoğaltan Kurban Bayramı’nda, tüm yurttaşlarımıza sağlık ve huzur içinde geçirecekleri nice bayramlar dilerim. Ülkemizin ve tüm islam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun.”