Çoğunluğunu Emirdağ’dan giden Türklerin oluşturduğu buluşmada CHP heyeti Belçika’daki Türklerin sorunlarını dinledi. Etkinliklerde gerçekleştirdiği konuşmalarda Çakırözer, “Eskişehir’imizde olduğu gibi Brüksel’de de büyük coşku ve gururla Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladık. Büyük Önderimiz Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız” dedi.

Heyet Belçika’daki Türklerin sorunlarını da dinlerken, Çakırözer, “Avrupalı Türklerin birçok haksızlık ve adaletsizle karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Avrupalı Türklerin yaşadığı sorunların çözümü hak, hukuk, adelet mücadelemizin bir parçası. Birlik Başkanlarımızın önderliğinde iktidarımızda Avrupalı Türklere yapılan üvey evlat muamelesini bitireceğiz” dedi.

BRÜKSEL’DE 29 EKİM’İ KUTLADILAR

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu üyesi, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ile Belçika Birlik Başkanı Derya Bulduk’un da aralarında bulunduğu CHP heyeti Belçika’daki Türklerle buluştu. CHP Belçika Birliği’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde, CHP Avrupalı Türklerin sorunlarını da dinledi.

Çoğunluğunu Emirdağ’dan giden Türklerin oluşturduğu buluşmalarda konuşan Çakırözer, “Eskişehirimizde büyük gurur ve coşku ile kutladığımız Cumhuriyet Bayramımızı, ülkemizden binlerce kilometre uzakta Brüksel’de kutlamak gurur verici. Büyük Önderimiz Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız” dedi.

“SORUNLAR AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ”

Heyet buluşmada Brüksel’deki Türklerin sorunlarını da dinlerken, Çakırözer iktidarın Avrupalı Türkleri yalnız bıraktığını söyledi. Çakırözer, “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak verdiğimiz mücadelenin ayrılmaz parçası da Avrupada yaşayan Türklerin sorunlarıdır. Yurtdışında yaşayan Türklerin temel sıkıntılarını biliyoruz. Yurdışında emeklilik konusunda çiftçe standart getirildi. Primler iki katına çıkarıldı, emekli maaşları yarıya indirildi. Sağlık konusunda yaşanan sıkıntılar devam etmekte. Fahiş uçak biletleri konusunda düzenleme yapılmadı. Yurtdışında yaşayan Türkler parlamentoda kendi milletvekillerini kendileri seçebilmeli, bu konuda bir seçim bölgesi oluşturulmalıdır.. İktidar Avrupalı Türklere ‘gözden ırak, gönülden ırak’ şeklinde bakıyor. Biz bunu bitireceğiz. Sizlerin sorunları Türkiye’deki yurttaşlarımızın sorunlarından ayrı düşünülemez” dedi.

“OTOMATİK BİLGİ PAYLAŞI’MINDA DA YALNIZ BIRAKTILAR”

Otomatik Bilgi Paylaşımı konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Çakırözer, “İktidar Otomatik Bilgi Paylaşımı konusunda verdiği sözleri de tutmadı. Otomatik Bilgi Paylaşımı’nda 2019 bilgileri verilmeyecek, 2020 ertelenecek denilmişti. Ama ne oldu? Vermeyeceğiz dedikleri bilgileri geriye dönük olarak verdiler. Yurtdışındaki Türkler bilgilenene kadar anlaşmayı erteleyelim dedik, dinlemediler. Yurtdışında yaşayan kardeşlerimiz Otomatik Bilgi Paylaşımı konusunda da maalesef anlaşmayı erteleme imkanı elimizde olmasına rağmen yalnız bırakılmıştır” açıklamalarında bulundu.