Uygulama kapsamında 4 merkez ve kırsal mahalleler için mobil araç, randevu sistemiyle çalışarak çocukların uzaktan eğitimden faydalanmasına destek olacak.

Her yıl farklı yaş gruplarından binlerce öğrenciye ücretsiz olarak verdiği kurslarla eğitime destek olan ESMEK, uzaktan eğitim konusunda da çocuklara yardım elini uzattı. Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi, Emek Eğitim Merkezi, 71 Evler Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezi ile 4 farklı merkezde bilgisayarlar sınıfları oluşturan ve imkansızlıklar nedeniyle EBA’dan faydalanamayan çocuklara destek olan ESMEK, mobil eğitim aracıyla da kırsal mahallelere hizmet götürüyor. Merkezlerin randevu sistemiyle çalıştığını ve ailelerin kendilerine en yakın merkezi arayarak bilgisayarların kullanımı için randevu almaları gerektiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çocukların eğitimden uzak kalmaması için çeşitli kampanyalar ve yeni uygulamaların da devam edeceğini ifade ettiler.

Eğitime destek amacıyla başlatılan kampanyanın da devam ettiğini belirten yetkililer, destekçilerin ulaştırdığı tablet, bilgisayar ve televizyonların da gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade ettiler.