Kent merkezi ve sorumluluk alanında bulunan 12 ilçede sorunsuz bir üst yapı için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’in turistlik güzergahlarından biri olan Yazılıkaya yolunda yol genişletme çalışmalarına başladı. Han İlçesi Yazılkaya ile Seyitgazi İlçesi Çukurca-Şükranlı-Sarıcailyas-Örencik Mahalle yolunu kapsayan çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte bölgede yaşayan binlerce vatandaşın yanı sıra Eskişehir’in en kıymetli kültürel miraslarından birisi olan Yazılıkaya’ya ulaşılması konusunda yerli ve yabancı turistlere de kolaylık sağlaması bekleniyor. 30 kilometrelik bir alanda genişletme yapılacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, havaların ısınması ve yağışların azalmasıyla çalışmaların daha da hız kazanacağını belirttiler.

Bölgenin sit alanı olması nedeniyle Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Müzeler Müdürlüğü’nden gerekli izin ve onayların alınarak çalışmaların başladığını ifade eden yetkililer, yol çalışmalarının ilgili kurumların nezaretinde gerçekleştirildiğini belirttiler. Çalışmalar sonrası yol genişliğinin 10 metreye çıkacağının bilgisini paylaşan yetkililer, sürücüleri çalışma yapılan alanlarda trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda uyardılar.

Başlayan yol çalışmalarından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Yazılıkaya Mahalle Muhtarı Veysel Gündoğdu, Çukurca Muhtarı Muammer Arslangiray, Şükanlı Mahalle Muhtarı Sevim Topçu, Sarıcailyas Muhtarı Salih Er, Örencik Mahalle Muhtarı İsmail Karaduman çalışmalar dolayısıyla Yılmaz Büyükerşen ve ekiplere teşekkür ettiler.