Han ilçesi Akhisar mahallesinde henüz bilinmeyen bir sebepten orman yangını çıktı. Kısa sürede yayılan yangına Orman Genel Müdürlüğü tarafından helikopter ve uçaklarla havadan müdahale edildi. 17 Eylül Cumartesi günü akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangın için soğutma çalışmaları başlatıldı.

20 personel yer aldı

Yangının başladığı ilk anda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bölgeye hareket etti. İl Afet ve Koordinasyon Merkezinden gelen çağrıyla, İtfaiye Dairesinden 3 arazöz, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesinden 1 dozer, 1 loder, 1 greyder, Park ve Bahçeler Dairesinden 2 arazöz, ESKİ Genel Müdürlüğünden 1 dozer, ekskavatör, su tankeri, pickup olmak üzere 20 personelden oluşan ekip bölgedeki ekiplerle koordineli olarak çalışmalara başladı.

Orman Bölge Müdürlüğü, Etimaden Kırka Bor İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri, DSİ, Seyitgazi Belediyesi ve Han Belediyesi olmak üzere çok sayıda kurum personelinin de katıldığı çalışmalarla yangın tamamen kontrol altına alındı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yaşanan orman yangını nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Yangınla mücadelede gerek havadan gerek karadan özveriyle çalışan tüm kurumlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.