Haller Gençlik Merkezi arkasında bulunan yeni merkezi Genel Sekreter Ayşe Ünlüce ile birlikte ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Çocuk Hakları Birimi’ni kuran ilk yerel yönetimlerden biri olduklarını ve 10 yıldır bu birimin çocuk odaklı çok önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

Çocukların kendileriyle ilgili konularda karar verme becerilerini geliştirmek, haklarını tanımalarını sağlamak, yetişkinlerin de hayata dair konularda çocukların katılımını sağlama becerilerini arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi, modern ve erişilebilir merkezine taşınıyor. Yıllardır Vardar İş Merkezi’nde kısıtlı imkanlar ile çalışmalarını yürüten ancak 2014 yılından beri önemli çalışmalara imza atan Çocuk Hakları Birimi, bu alanda diğer yerel yönetimlere de örnek oluyor. Haller Gençlik Merkezi arkasındaki yeni merkezi ziyaret eden Başkan Büyükerşen, belediyecilik anlamında her hizmette önce çocukları düşündüklerini ifade ederek Çocuk Hakları Biriminin yıllardır önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. Büyükerşen “2011 yılında kurduğumuz ve Türkiye’de çocuklar için yerel yönetimlerde açılan ilk birimlerden biri olan Çocuk Hakları Birimimiz, hak temelli çalışmalar başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde çok önemli faaliyetler yürüttü. Yerelde çocuk haklarını yaygınlaştırmak ve savunmak için çalışan birimimiz Vardar İş Merkezi’nde kısıtlı imkanlar ile birçok önemli başarıya imza attı. Bu modern ve daha erişilebilir merkezimizde de önemli çalışmalar gerçekleştireceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Merkezin kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise merkezde çocuklara yönelik atölye ve etkinliklerin yanı sıra hak temelli çalışmaların da devam edeceğini belirttiler.