2008 yılında kurulan ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli çalışmalara imza atan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, 2014 yılında kurulan Eşitlik Birimi ve 2021 yılında kurulan Aile Danışmanlığı Biriminin bünyesinde olduğu Kadın Çalışmaları Müdürlüğü 8 Mart etkinlikleri kapsamında kadınlarla buluşuyor. Gerçekleştirilen ziyaretlerde ücretsiz psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, beslenme ve diyet danışmanlığı, eşitlik atölyeleri ve aile danışmanlığı gibi alanlarda sunulan kadın çalışmaları hizmetleri tanıtılıyor. Tanıtımın ardından kadınlardan hizmetlere yönelik talep toplanıyor ve 2022 yılı kadın çalışmaları planlaması yapılıp yerinde hizmet veriliyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Eskişehir L Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü kadınlara ziyarette bulunan Kadın Çalışmaları Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hizmet tanıtımı sonrasında cezaevinde bulunan 133 kadına hijyen kiti dağıtıldı. 2017 yılında da Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kadın sağlığı eğimleri düzenlenmiş, 2 grup halinde yürütülen eğitim çalışmaları ile 70 kadına eğitim verilmişti.

Gerçekleştirilen hizmet tanıtımı öncesi cezaevi yönetimi ile de görüşen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, kadınlara eğitim verilmesi amacıyla iş birliği yapan yönetime teşekkür ederek, protokol kapsamında talep edilen hizmetlerin cezaevinde yürütüleceğini belirtti.