Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve zam kararını duyuran Başkan Büyükerşen, “Ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşirken, hiç kuşku yok ki bu durum en ağır şekilde ücretli çalışanları etkilemektedir. Asgari ücrete yapılan ve müjde olarak duyurulan zam oranlarının bile birkaç ay içinde hızla eriyip gittiğini, mutfaklardaki yangını söndürmeye çare olmadığını üzülerek gözlemliyoruz.

Geçim sıkıntısını hafifletmeye yönelik çıkış yolları arıyoruz
Başta döviz fiyatları ile ona bağlı olan akaryakıt, elektrik gibi temel girdilerimizdeki, mal ve hizmet alımları ile yapım işlerindeki yüksek fiyat artışlarına rağmen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarımız olarak bizler de, yaşanan ekonomik krizin pençesinde bir taraftan hizmet üretmeye bir taraftan da çalışanlarımızın geçim sıkıntısını hafifletmeye yönelik çıkış yolları arıyoruz.

Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50
Bu bağlamda geçen sene yapılan toplu iş anlaşması uyarınca, aldıkları maaş artışları hızla eriyen kadrolu işçilerimizin maaşlarında Temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 50 oranında artış yapma kararı aldık.

Toplu iş görüşmeleri devam ediyor
Ayrıca Estram çalışanlarımızın da maaşlarına yönelik iyileştirme çalışmalarımızı kısa süre içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Espark Şirketimiz bünyesinde çalışan işçilerimizi kapsayan toplu iş görüşmeleri de devam ediyor. Onlar içinde bütçe olanaklarımız çerçevesinde bir artış yapma çabası içindeyiz.

1999 yılından beri sürdürdüğümüz hizmetlerin, yaşama geçirdiğimiz projelerin tamamında emeği bulunan, kısaca Eskişehir’in bugününde izi olan tüm emekçi arkadaşlarımın daha da fazlasını hak ettiklerini biliyorum. Umarım ülkemizin içinde bulunduğu bu kötü gidiş bir an önce son bulur ve tüm ücretli çalışanların yanı sıra esnaflar, üreticiler yani toplumun her kesimi hak ettiği huzur ve istikrar ortamında daha güzel işler başarır” dedi.