Sözleşmesi iptal edilen büfe işletmecisinin iddiaları ile ilgili olarak, Eskişehir Halk Ekmek Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Eskişehir Halk Ekmek Sanayi ve Ticaret A.Ş. Eskişehir Halkına sağlıklı ve ekonomik ürünler ulaştırırken, üretimden satışa tüm süreçlerinde yasalara ve mevzuat hükümlerine uygun hareket edip, tüm iş ve işlemlerini yasalar doğrultusunda yürütmektedir.

Vatandaşın üstüne yürüdü

Habere konu Eskişehir Çamlıca-4 büfe işletmecisine, İşletme ve Kira Sözleşmelerinin ilgili hükümlerine aykırı şekilde, hijyen kurallarına uymaması, maske takmaması, dolapların kirli tutulması gibi nedenlerle birçok kez sözlü ve yazılı uyarılarda bulunulmuştur. Son olarak 12.04.2022 tarihinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi şikâyet hattına gelen şikayet/ihbar ile; “ayakta zor durabilen ve kalp rahatsızlığından kaynaklı yakın zamanda anjio olan bir vatandaşımıza ekmek almak istediği sırada, ilgili eski büfe işletmecisinin küfürle hakaretler edip üzerine yürüdüğü,” saldırıya uğrayan vatandaşımıza da ulaşılarak teyitle öğrenilmiştir.

Anahtar ve demirbaş teslimi yapılmadı

İlgili büfe işletmecesine işletme ve kira sözleşmelerinin hükümleri uyarınca, sözleşmesinin fesh edildiği, 7 gün içeresinde büfeyi boşaltması gerektiği noter kanalı ile tebliğ edilmiştir. 25.04.2022 tarihinde Eskişehir Halk Ekmek personelleri büfeyi teslim almaya gittiklerinde, anahtar ve demirbaş teslimi yapılmamıştır. İlgili eski büfe işletmecisi ısrar ederek büfe anahtar ve demirbaşlarını teslim etmeyip büfeyi usulsüz şekilde işgal etmekte ve vatandaşlarımızın hizmet almasını engellemektedir.

Ekmek ve diğer ürünlerin üretim ile sevkiyat süreçlerinde herhangi bir sorun olmayıp, ilgili satış büfesinde vatandaşa hizmet verilememesinin sebebi, anılan eski işletmecinin Çamlıca-4 Büfesini teslim etmemesinden kaynaklanmaktadır.

Konu ile ilgili olarak icrai ve adli işlemler başlatılmış olup tüm yasal yolların uygulanacağını kamuoyuna duyururuz.”