İlçelerden gelecek talepler doğrultusunda verilebilecek yeni hizmetleri kadınlarla paylaşan yetkililer, toplantılar sonrasında kadınların almak istedikleri hizmetlerle ilgili talepleri topluyorlar.

İlçelerdeki kadınlarla buluşmalar devam ediyor

Bünyesinde, 2008 yılında kurulan ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda önemli çalışmalara imza atan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, 2014 yılında kurulan Eşitlik Birimi ve 2021 yılında kurulan Aile Danışmanlığı Birimi olan Kadın Çalışmaları Müdürlüğü, ilçelerde kadınlarla buluşmaya devam ediyor. 2022 yılında ilk olarak Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerindeki kadınlarla bir araya gelen yetkililer, son olarak Sivrihisar ve Günyüzü ilçelerinde bilgilendirme toplantılarında kadınlarla buluştu. Gerçekleştirilen ziyaretlerde ücretsiz psikolojik danışmanlık, hukuki danışmanlık, beslenme ve diyet danışmanlığı, eşitlik atölyeleri ve aile danışmanlığı gibi alanlarda sunulan kadın çalışmaları hizmetleri tanıtıldı. Tanıtımın ardından kadınlardan hizmetlere yönelik talep toplanarak 2022 yılı kadın çalışmaları planlaması yapılıp ilçede yerinde hizmet verilecek. Ayrıca tanıtım toplantısı sonrasında ilçedeki kadınlara, fiyatları ekonomik kriz sebebiyle oldukça fazla artan ve temel tüketim maddesi olarak görülmeyen temel ihtiyaç malzemelerinin içinde yer aldığı hijyen kiti de hediye edildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın, Eskişehir genelinde tüm kadınlara bir telefon kadar yakın olduklarını ifade ederek her türlü istek ve önerileri için kadınların 0222 233 08 08 üzerinden Kadın Çalışmaları Müdürlüğüne ulaşılabileceğini belirtti.