Dut çelik üretimine hız kesmeden devam eden ve her yıl on binlerce dut fidanını üreticilerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, ekonomik olarak zor günler yaşayan üreticiye desteklerini sürdürüyor. Eskişehir'de üreticiye verdiği desteğin yanı sıra Türkiye'nin birçok kentindeki üreticileri de fidanlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerle de projenin yaygınlaşması için iş birliği gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak dut fidanlarını Antalyalı üreticilerle buluşturan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi ile de bu konuda iş birliği gerçekleştirdi. Dut fidanlarını ilgili belediyelerin yetkililerine teslim eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Dut fidanı desteğimizi yalnızca Eskişehirli üreticimizle sınırlandırmıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından gelen üreticilere destekte bulunduğumuz gibi yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak büyükşehirlerimizde üreticilerimize fidanlarımızı ulaştırıyoruz. Bunun gibi dayanışma örneklerini daha fazla göstermeye çalışacağız. Çünkü biliyoruz ki Türkiye’nin neresinde olursa olsun, tüm üreticilerin bu tarz desteklere ihtiyacı var” ifadelerini kullandılar.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ipek böcekçiliği konusundaki girişimlerini takdirle takip ettiklerini ifade eden Muğla ve İzmit Belediyesi yetkilileri ise Başkan Yılmaz Büyükerşen ve ekibine hem destekleri hem de işbirliği konusunda teşekkür ettiler.