Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 10 Temmuz 2013 tarihinde Eskişehir’de meydana gelen Gezi Parkı olaylarında darp edilmesi sonucu yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile zoom üzerinden online görüşme gerçekleştirdi.

Büyükerşen ve Ataç’ın görüşmesine Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ve yeğeni Ali Yusuf katıldı.

“Ali İsmail gönüllerimizde büyüyor”

Başkan Büyükerşen ailenin acısını tüm Eskişehir’in paylaştığını ifade ederken, “Üzüntüler hep aklımızda, unutulmuyor. Böyle yıl dönümlerini, özel günleri geçmişteki acılarımızı tarif etmek için kullanıyoruz. Ali İsmail gönüllerimizde büyüyor, yaşıyor. En büyük acıları da sizler çektiniz. Vakfınızda burs verdiğiniz 250 öğrenci, 250 Ali İsmail demektir. Evlatlarınız böylelikle çoğalmış oluyor. Ahmet Ataç da kendisini hatırlatmak için yaşıtı arkadaşlarına Ali İsmail’in heykelini yaptırdı. Ali İsmail’in ruhu Eskişehir’de yaşıyor. Tüm Eskişehirliler onu sevgiyle, alkışlarla uğurladı. Ölüm yıl dönümünde değil de yaş gününde anıyor olmak daha güzel. Ali İsmail Türkiye tarihine geçti. Özgürlük, demokrasi gibi hakları Türkiye halkı sonunda alacaktır. Ali İsmail’in de güzel heykeli Tepebaşı bölgesinde yerini aldı. Hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

“Ali İsmail daima yaşamaya devam edecek”

Başkan Ataç da Ali İsmail Korkmaz’ın unutulmayarak yaşamaya devam edeceğini belirterek, “Canı yürekten yanınızda olmaya devam ediyoruz. Acımız küllense de yanmaya devam ediyor. İnsanlar vefat ettikten sonra anılmaz ise o zaman asıl vefatı oluyor. İsmail de o anlamda daima yaşamaya devam edecek. Siz de kendinize iyi bakın, Ali İsmail yaşasaydı en çok sizin kendinize iyi bakmanızı isterdi. Hakikaten bugünlere kadar üzüntülerle geldiniz. Bundan sonra bu tür olayların yaşanmasını engellemeliyiz, inşallah başka gençlerimizin başına gelmesin. Bu akşam da Ali İsmail’in heykeline çiçekler koyacağız, sizleri de anacağız” sözlerini kullandı.

“İsmail’in ismini yaşatmaya devam ediyoruz”

Başkan Büyükerşen ve Başkan Ataç’a her zaman yanlarında oldukları için teşekkür eden Korkmaz Ailesi de “Varlığınız güç veriyor, sizler canımızsınız. Vakfımızda da İsmail’in ismini yaşatmaya devam ediyoruz, 250 öğrenci okuyor. Genç sanatçıların projelerine de destek veriyoruz. Afrika’da da Ali İsmail adına bir su kuyusu açtık. Sadece Türkiye’de değil dünyada sizlerin desteği ile güzel işler yapıyoruz. Her zaman yanımızda olduğunuz için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Eskişehir’i çok seviyordu ama kısa sürdü, acı bitti. Evimizi İsmail’in fotoğrafları ile donattık, anısı ile yaşıyoruz” şeklinde konuştu.