Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından da desteklenen fuar, Eskişehir ETO TÜYAP Fuar Merkezi ve Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Eskişehir’in 100 yıldan fazla olan demiryolu geçmişinin inkar edilemeyeceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, fuarın ülkeye ve sektöre büyük fayda sağlayacağını kaydetti. Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, “Fuar sadece demiryolu endüstrisine değil, aynı zamanda şehrin ticari dinamiklerine de hareket getirecek” dedi.

Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş da “TÜLOMSAŞ, URAYSİM Projesi, kurulumuna devam edilen Mükemmeliyet Merkezi ve OSB’deki Lojistik Üs, fuarın Eskişehir’de yapılmasının haklılığını ortaya koyan çok önemli sebepler” diye konuştu.
EOSB Başkanı Nadir Küpeli, kentin konumu itibarıyla 100 yıldır demiryolu sektörüne hizmet verdiğini belirterek, “Şehirdeki sosyokültürel yapı fuara ev sahipliği yapmamızın en önemli belirleyicisi” dedi.
Fuar’dan bir gün önce dünyanın önde gelen konferans organizasyon firması Adam Smith Conferences işbirliğiyle Türkiye’de ilk kez, RailFin demiryolu ve hafif raylı sistemler finansman model ve olanaklarının masaya yatırılacağı uluslararası forum düzenlenecek. Forumda söz alacak fon yöneticileri, finans uzmanları ve proje yöneticileri ile katılımcılar ve ziyaretçiler, iş platformları yaratmak için bir araya gelecek.

Fuar süresince pazara katkı ve yön verecek akademik ve bilimsel konferanslar yapılacak.