Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından açıklanan sonuçlara göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesini kaybeden başkan adayları; Burhan Sakallı, Volkan Doğan ve Hasan Tuç, basın toplantısı gerçekleştirdi.

İl binasında düzenlenen toplantıya başkan adaylarının yanı sıra, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da katıldı. Tek tek konuşma yapan adaylar, oy veren ve vermeyen bütün vatandaşlara teşekkür etti. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı: "Seçim sonuçlarının şehrimiz, hemşehrimiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Seçim kampanyasında bize gönül veren tüm dostlarımıza, hemşehrilerimize teşekkür ederim. Bize oy vermek istedikleri halde çeşitli nedenlerle oy vermeyen, veremeyen tüm hemşehrilerimize teşekkürler. Bu seçimin bizlere mesaj verdiği kadar rakiplerimize de verdiğini düşünüyorum. Büyükerşen'in de rakibimizin kendince bir kritik yapacağını düşünüyorum. Şairin sözü " Biz yarış bitince koşan atlara benzeriz.". Bu yarış burda bitmedi.dedi.

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan: Adaylarımıza, milletvekillerimize ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Güzel bir seçim kampanyası geçirdik. Şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Duyulmamış sesi olan hemşehrimiz varsa onlarla olmaya devam edeceğiz. 3 Nisan itibariyle hemşehrilerimizle olmaya ve onları dinlemeye devam edeceğiz. Çaycısından şoförüne herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hasan Tuç: “Sonuçların öncelikle şehrimize, Tepebaşı ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini nasip ediyorum. Seçmenlerimize ve Tepebaşılı vatandaşlarımıza kampanyada göstermiş oldukları teveccühten dolayı şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı sunuyorum. Takdir Eskişehir halkınındır. Türk halkınındır. Biz haklarımızı helal ediyoruz. Tüm Tepebaşılı seçmenlerimizin ve bize hizmet eden teşkilat mensuplarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ise  mevcut durumun AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı için siyasi bir sonucu olup olmayacağı yönündeki sorusuna cevap vererek, “Teşkilatımız çalıştı. Teşkilatımızda bir sorun yok. Elhamdülillah il başkanımız, yönetimi gençlik kolları, kadın kolları gayet güzel çalıştılar. Bir sorun yok çok şükür. Geceli gündüzlü koştuk” dedi. 

Milletvekili Avcı, bir basın mensubunun, AK Parti'nin Büyükşehir Belediyesini kazanamaması ve aynı başkanlara devam karar verilen Alpu ve Seyitgazi'nin kaybedilmesi yönündeki sorusuna karşılık şunları söyledi; 

“Biz hepimiz mahalli seçimlerin genel seçimlerden farklı, aday ağırlıklı, mahalli sorunlar ağırlıklı, ilden ile, ilçeden ilçeye değişen faktörlerin etkisi altında yapılan seçimler olduğunu hep söyledik. Dolayısıyla Türkiye genelinde de, Eskişehir’de de genellemelerden kaçınmak zorundayız. Eskişehir’in genelinde şöyle oldu da, o yüzden böyle bir sonuç alındı. Her ili, her ilçeyi, hatta her mahalleyi ayrı ayrı, ‘burada ne oldu, neden oldu’ oraya özgü koşulları da düşünerek analiz etmemiz gerekiyor. Biz bunu yaparız. Demek ki bundan önceki yaptığımız çalışmalarda bazı yerlerde yetersiz kalmışız. Onu gördük. Onun nedenlerini tek tek şu an söyleyebilecek durumda değiliz. Ama hangi ilçede ne kadar başarılıyız da diğerinde değiliz, bunu o ilçenin özgür koşullarına bakarak değerlendirmek gerekir. Onu da yaparız” şeklinde konuştu. 

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, seçim sonuçlarının hayırlı olması dileklerinde bulundu. 

Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan: " Geride kalan 4 ayda var gücümüzle gece gündüz demden seçimler için çalıştık. Hedeflediğimiz her yeri kazanamasak da Ak Parti belediyeciliğini devam ettireceğiz. Süreçte görev alan herkese ve Eskişehir halkına canı gönülden teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren sonraki seçimlerde kazanmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." dedi.