Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Muammer Karaman açıklamasında, "65 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza emekli maaşlarını ulaştırmak için oluşturulmuş Vefa Sosyal Destek Grupları’nda çalışan arkadaşlarımız, emekli maaşlarının çekilmesi işlemlerini yaparken özel bankaların sürekli olarak zorluk çıkarttığını, çıkarılan bu zorlukların kendilerini çok üzdüğünü, vatandaşa ulaştırılacak hizmeti geciktirdiği gibi ciddi anlamda vakit ve yakıt kaybına neden olduğunu söylediler.

Özel bankalar, 65 yaş üzeri vatandaşlarımızdan istekte bulunanların emekli maaşlarını çekmeye gelen yetkili arkadaşlarımızı normal banka müşterisi gibi sırada bekletiyorlar. Kendilerini tanıtıp kolaylık ve anlayış gösterilmesini talep ettikleri halde banka şubesinin en tepe yetkilisi dahi yardımcı olmuyor. Bu yüzden arkadaşlarımızın 1 buçuk saat beklemek zorunda kaldıkları oluyor.

Maaşı çekilecek büyüklerimizin bankada bulunan bazı bilgileri güncel  olmayabiliyor. Bankaya yıllar önce verdiği telefon numarası ile şimdi kullandığı telefon numarası farklı olan emeklilerimiz var. Bu bilgileri güncellemek bankanın görevidir. Hem görevini zamanında yapmayıp hem de  kendi yapmadıkları değişikliği gerekçe yaparak emekli maaşlarını teslim etmek istemiyorlar. Arkadaşlarımız değişiklikleri yapmak için banka şubeleri ile emeklilerimizin evleri arasında bir kaç defa gidip gelmek durumunda kalıyorlar. Bu yaptıkları bankacılık işlemleri açısından yanlış içinde bulunduğumuz hassas dönem açısından da kabulü mümkün olmayan bir tutumdur.

Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, polis teşkilatımızdan gelen isimlerin adreslerine giderek talep formu oluşturuyorlar. Bu formu oluşturan arkadaşlarla para çekmeye yetkili arkadaşlarımız iş bölümü gereği farklı isimlerden oluşturuluyor. Yapılan bu iş bölümü aynı anda daha çok işin daha hızlı görülmesini sağlıyor. Ancak özellikle bir özel banka talep formunu oluşturan isimle para çekmeye yetkili ismin farklı olmasına takmış durumda. Emekli maaşı ödemelerini bu isim farklılığını bahane yaparak gerçekleştirmiyorlar. Bu tutumları içinde iyi niyet bulunduğu izlenimi vermiyor. Doğru işlem yapmak için gösterilmiş bir hassasiyet gibi değilde para biraz daha fazla bankamızın kasasında kalsın, kullanalım aç gözlülüğü gibi duruyor.

Sokağa çıkmanın virüse yakalanma riski oluşturduğu emeklilere verilecek hizmeti geciktirmek, devletin işini devletin bilgisi dahilinde yaptığı bilinen gönüllü/görevli arkadaşlara zorluk çıkartmak, açıkça bu çalışmayı sabote etmek demektir. Bu yanlış bitmeli, yapanlardan hesabı sorulmalıdır." ifadelerini kullandı.