Başkan Bingöl, "Basın mensuplarının hakkı; özgürce, korkmadan savunup söylediği ve yazdığı günlerin gelmesi temennisiyle 3 Mayıs ‘’Dünya Basın Özgürlüğü Günü’’ dedi.

Fesih Bingöl mesajına şöyle devam etti:

"Ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu sürecin doğru yönetilmesi ülke geleceği için önem arz etmektedir. Bu dönemde hamaset terkedilmeli, gerçek gündeme yoğunlaşılmalı, iki-üç yandaş kanal ve üç-beş trolle ülkeyi uçurduğunuzu zannederseniz 83 Milyona en büyük kötülüğü yapmış olursunuz.

Salgın ve ekonomik sorunlardan herkes ve her kesimin etkilendiği bu dönemde; aklı selimle hareket etmek, problemleri çözmek, ülke insanını rahatlatmak için gerekenlerin yapılması öncelik iken; çatışmacı, ayrıştırıcı bir siyaset dili kimseye fayda sağlamaz, kaybeden ülke insanı ve ülkemiz olur.

Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu bu dönemin heba edilmemesi bir zorunluluktur. Derhal ülkenin gerçek gündemine dönülmelidir. Yaşadığımız salgın süreci, ekonomide ki dalgalanma, eğer yeterli tedbirler alınmaz ise, salgın sonrası yaşanması muhtemel olan ekonomik tsunaminin etkileri göz önüne alındığında çok daha zorlu günlerin bizi beklediğini düşünüyoruz. Bu sürecin doğru yönetilmesi, kaynakların doğru kullanılması, israf, faiz ve yolsuzlukla heba edilen kaynakların acilen üretime aktarılması, bir tercih değil zorunluluktur. Çünkü, şuan en ciddi problemimiz ekonomide gözüküyor. Salgın sebebiyle işyerlerinin büyük bir kısmı kapandı, işyerlerini açamayan esnaflarımız var. Berber ve kuaförler, servis minibüsçüleri, taksiciler, tezgahını açamayan giyim pazarı esnafı, terzilerimiz, çay ocağı, kahvehane, kafe işletmecileri ve çalışanları, tekstil ve konfeksiyon çalışanları, toplantı ve düğün salonları işletmecileri ve çalışanları, fotokopi, kitap kırtasiye esnafı, mali müşavirler, avukatlar, çiftçilerimiz ve köylülerimiz, işsizlik ordusu ve mağduriyet yaşayan her kesim için açıklanan 100 Milyarlık kaynak paketi yetersizdir. Mutlaka ve acilen merkez bankasının tüm enstrümanları devreye sokularak en az 600-700 Milyarlık bir paket adil olarak bu kesimler için kullanılmalı ayrıca bu dönemde tasarruf tedbirleri uygulanmalı, lüks makam araçları satılmalı, 2-3 maaş alan bürokratların maaşları asgariye indirilmeli, saray inşaatlarından vazgeçilmelidir.

İktidarlar kendileri için değil milleti için var olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü tekrar tebrik ederim" ifadeledini kullandı.