İşte röportajdan öne çıkan konu başlıkları;

ÇALIŞMADIĞIMIZ HALDE VERGİ ÖDÜYORUZ

“Servisçi esnafının sorunları bitmiyor. 15 Mart’ta kontak kapatan bir servisçi esnafımız var, önümüzü göremiyoruz. Okulların Ocak 2021’de açılacağı söyleniyor fakat açılacak gibi gözükmüyor. 15 Mart’tan bu yana arkadaşlarımız çalışmıyor. Çalışmadığımız halde her ay ödediğimiz vergiler var. Vergilerin yanında sigortamız var, belirli MTV’miz var, bandrolümüz var, muhasebecimiz var… Bunların yanında araçlarımıza çekmiş olduğumuz kredilerimiz var.”

VERGİLERİMİZİ ÖDEME ŞANSIMIZ YOK

“Bir dokunun bin ah işitin derler ya; şu anda aynen bu durumdayız. Niye? Mart’tan beri çalışmadığımız halde vergilerimizi ödüyoruz. Bunları ödeme şansımız yok. Bir gelir elde etmiyorsunuz ki… Hala destek bekliyoruz. Türkiye’deki tüm oda başkanı arkadaşlarımız bağırıyor; bize destek olun… Biz hibe desteği istiyoruz. 9-10 aydır okullar kapalı… Önümüzdeki dönemin de açılmayacağını düşünürsek; bir buçuk yıla yakın süredir çalışmayan bir servisçi esnafı var.”

HİBE DESTEĞİ VEREMİYORSANIZ FAİZSİZ KREDİ VERİN

“Büyüklerimize bunları yazılı olarak ilettik. Basın yoluyla da iletiyoruz. Eğer bize hibe desteği veremiyorsanız; bir yıl ödemesiz olmak üzere sıfır faizli destek verin diyoruz. Dokuz aydır kontak açmıyoruz, borcu borçla kapatıyoruz. Gidiyoruz; Esnaf Kefaletten, bankalardan kredi çekiyoruz. Bu çektiğimiz kredilerin ödemesi geldi… Ödeme yapabiliyor muyuz? Tabi ki yapamıyoruz. Üstüne basa basa söylüyorum; bizim en az bir yıl ödemesiz ve faizsiz krediye ihtiyacımız var.”

Haber: Atahan GEZER