Sarar, Eskişehir TÜYAP Fuar Alanı’nda bugün başlayan 2’nci Ev’leniyoruz Fuarı’nı gezdi. Sarar standında Eskişehir’Net’in canlı yayınına katılan Sarar, şöyle konuştu:
“Gayet güzel oldu bu fuar sarar her zaman burada Sarar Eskişehir’in markası. Eskiden fuarları çayır alanında yapıyorduk. Şimdi fuar alanında yapıyoruz. Bu fuar alanının yerini Cemalettin Sarar ve yönetimi aldı. Allah rahmet eylesin Unakıtan ile aldık. Bakanımız, abimiz, benim de dostumdu. Bahariye Fabrikası’nda beraber çalıştık. O mali işler müdürüydü... 20-25 yaşındaydım… Vade isterdik, o da kafana göre yaz derdi. Bu 66 dönümlük fuar alanını Eskişehir’e kazandıran Kemal Unakıtan’dır. Ben o zaman Ticaret Odası Başkanıydım. Günde 7-8 bakanı geziyorduk. İstiyorduk… Güzel bir çevre yoluna sahip olalım… Ama çevre yolumuz yok şimdi. Bir çevre olması lazım şart. Sabah organize sanayiye giderken o trafik yoğunluğu zor. Bize bi çevre yolu lazım. Havaalanı lazım, üniversite de kuracaktık. İşbirliği, birlik, beraberlik lazım. Lafla olmaz icraata geçmek lazım.

ESKİŞEHİR’DEN 50-60 KAMYON MOBİLYA ÇIKARDI
“İnegöl nasıl başardıysa Eskişehir’de bunu başaracak. Eskişehir’den 50-60 kamyon mobilya çıkardı. Ankara’ya, Kars’a, Erzurum’a giderdi. Şimdi maalesef yok. İnegöl’e kaptırdık. Eskişehir’de fuar alanı olmasını ben istedim. Yerini aldık, projesini çizdirdik. Ama maalesef benden sonraki başkanımız yapmadı. Metin güler yaptı, eksik olmasın. Ben ona minnettarım. Eskişehir’e böyle bir yer kazandırdığı için… Oda başkanlığını bir dönem yapacağım dedim. Bir dönem yapacağım dedim. Bana vekil ol, belediye başkanı ol dediler. Yok, dedim. Benim işim Sarar’ı dünyaya tanıtmak. Eskişehir’i dünyaya tanıtmak… Eskişehir’de fuar alanı çok güzel oldu. Eskişehir büyük bir güç, ivme kazandı. İnşallah daha büyüğü olacak. İki tane yaptık yan yana… Neden üç, dört olmasın…”