Bir yıldan beri “Canan’ın Örgü Dünyası” ismi altında Hanımeli Sokağı’nda satışlarını gerçekleştiren Canan Meral, ev ekonomisine katkıda bulunup emekçi kadınların en güzel örneklerinden birini oluşturuyor.

KENDİMİ YETİŞTİRDİM

“İsmim Canan Meral, 58 yaşında ev hanımıyım. Genelde bebek hırkaları, bebek yelekleri, oyuncak ve patik gibi ürünler satıyorum. 25 senedir bu işi yapıyorum fakat Hanımeli Sokağı’nda bir yıldır satışlarımı gerçekleştiriyorum. Çocukluğumdan beri yaptığım için herhangi bir kursa gitmedim. Kendimi yetiştirdim ve işleri bu noktaya kadar getirdim. İşimi severek yapıyorum.”

PSİKOLOJİK OLARAK DA KATKI SAĞLIYOR

“Satışlardan çok memnunum. Hem evime katkı sağlıyorum hem de Hanımeli Sokağı’nda insanlarla sosyalleşiyorum. Bu da psikolojik olarak da bana katkı sağlıyor. Satışlarımı sadece Hanımeli Sokağı’nda gerçekleştiriyorum. Pandemiden önce haftada bir gün geliyorduk fakat Kovid-19 nedeniyle şu anda 15 günde bir geliyoruz.”

CİDDİ EMEK SARF EDİYORUM

“Önce ip alıyoruz. Zaten internette açıklamaları da oluyor. Sayılarıyla beraber örerek yapıyoruz. En sonunda da içine elyaf dolduruyoruz ve yüzünü çiziyoruz. Bir bebeğin yapımı ortalama iki gün sürüyor. Yelekler de yaklaşık üç günde bitiyor. Gerçekten ciddi emek sarf ediyorum. İnsanlara basit gibi gelse de yapımı uzun saatler alıyor.”

ZEVKLİ İŞLER ORTAYA ÇIKIYOR

“Daha önceden bildiğim modeller de var. Fakat internetten veya başka kaynaklardan baktığım da oluyor. Arkadaşlardan bakıyorum, zaman zaman kendim üretiyorum… Böylece üreterek daha değişik modeller ortaya çıkartmış oluyorum. Yaratıcılığımı kullanarak çok zevkli işler ortaya çıkartıyorum.”

Canan Meral

HERKESİ BEKLİYORUZ

“Fiyatlarım 20 liradan başlıyor ve 120 liraya kadar çıkıyor. İnsanlara 120 lira pahalı gibi geliyor fakat bu tarz ürünlerde ciddi ip kullanıyoruz. Doğal olarak maliyeti de artıyor. Ürünlerimizi görmek için herkesi Hanımeli Sokağı’na bekliyoruz.”