İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde bazı şikayetler ve belirtiler üzerine kovid-19 testi yaptırmak için Yunusemre Devlet Hastanesi’ne giden vatandaşların test sonuçlarında karışıklık yaşandı. Testlerin yaklaşık 90 kişilik gruplar halinde yapıldığı ifade edildi. Bir test grubundaki yaklaşık 90 numunenin tamamının sisteme ‘negatif’ olarak girildiği öne sürüldü.


İKİ GÜN SONRA ‘POZİTİFSİNİZ’ DENDİ
Test yaptıranlara ‘negatif’ oldukları bildirildi. Test yaptıran kişiler rahat bir nefes alarak hayatlarına devam etti. Bir süre sonra hatanın farkına varıldı. Yaklaşık iki gün sonra şahıslara ulaşıldı. Ve doğru test sonuçları hakkında bilgi verildi.


HASTA VE YAKINLARI TEPKİLİ
Test sonucu pozitif çıkanlar vardı… HES kodlarına işlendi, filyasyon ekipleri hemen devreye girdi. Bazı hastalarda ilaç tedavisine başlandı. Öte yandan rahatsızlığı olan bazı hastalar ise ambulansla hemen hastaneye yatırıldı. İki gün sonra test sonuçlarının ‘pozitif’ olduğunu öğrenen kovid hastaları ve yakınları yaşananlara tepki gösterdi.


ŞEHİR HASTANESİ’NDE DE YAŞANMIŞTI
Benzer bir yanlışlık 10 gün önce de Eskişehir Şehir Hastanesi’nde yaşanmıştı. Test yaptıran yaklaşık 90 kişinin tamamına ‘pozitifsiniz’ denmişti. Hatayı kabul eden Başhekimlik “İki saat içinde hata düzeltildi. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı’ açıklaması yapmıştı.