Çocuklara, yetişkinlere ve eğitimcilere özel atölyelerin düzenlendiği merkezde ilk kez sesli betimleme tekniği ile görme engelliler için özel bir program düzenlendi.

‘Gelecek Eskişehir’den Geçecek’ sloganıyla açılan ve her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi pandemi nedeniyle Mart ayından beri ziyaretçi kabul edemiyor. Çocukların okuldan uzak kaldıkları dönemde vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri için birçok etkinlik ve atölye düzenleyen Bilim Deney Merkezi, salgın nedeniyle çalışmalarına online olarak devam ediyor. Çocukların dışında ebeveyn ve eğitimci atölyeleriyle de önemli çalışmalara imza atan merkez, ilk defa sesli betimleme tekniğini kullanarak görme engelli vatandaşlar ile buluştu. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Birimi ile koordineli bir şekilde Zoom üzerinden gerçekleştirilen Havadaki Küçük Kumlar programında görme engelliler sıra dışı bir deneyim yaşadı. Alanında uzman astronom tarafından görme engellilere astronomi tarihi, Ay'a ilk ayak basış, Voyager Uzay Gemileri, etkileşimli ve sesli Güneş Sistemi betimlemesi, uzaklık tahmin oyunları, ışık hızı ve uzaklıklar gibi konularda bilgiler verildi. Soru-cevap ile sonlandırılan etkinlikten çok memnun kaldıklarını ifade eden görme engelli vatandaşlar, kendileri için böyle bir atölye düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne ve ilgili birimlerine teşekkür ettiler.

Bu programın kalıcı hale geldiğini ve talep gelmesi halinde görme engelli gruplar için sıklıkla düzenlenebileceğini ifade eden Bilim Deney Merkezi yetkilileri ise vatandaşların 444 8 236 veya 0534 011 72 78 üzerinden kendilerine ulaşabileceklerini belirttiler.