2012 yılında “Gelecek Eskişehir’den geçecek” sloganıyla hizmet vermeye başlayan ve geçen 9 yıllık süreçte birbirinden önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi, açık alan etkinliklerinde çocuklarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Çocukların erken yaşta bilim ile tanışmasını ve bilime ilgi duymasını amaçlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi, pandemi nedeniyle 2020 yılının Mart ayından beri ziyaretçi kabul edemiyor. Bu süreci online etkinlikler ile değerlendiren ve birbirinden önemli etkinliklere imza atan Bilim Deney Merkezi, açık alan etkinliklerinde de çocuklara unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Daha önce Sazova’da çocuklarla buluşan Bilim Deney Merkezi, düzenlediği Bilim Şenliği’nde de yüzlerce çocuğa unutulmaz bir gün yaşattı.Bilim Deney Merkezi’nin alanında uzman personeli tarafından gerçekleştirilen renkli ve eğlenceli deneyler çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Amaçlarının çocuklara eğlenirken aynı zamanda da öğrenmenin keyfini yaşatmak olduğunu ifade eden Bilim Deney Merkezi yetkilileri, “Çocuklar bizim her şeyimiz. Onlar bizim aydınlık yarınlarımız. 2012 yılında Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Bilim Deney Merkezimizi açarken çocuklarımızı erken yaşta bilimin eğlenceli yüzü ile tanıştırmak istedi. Biliyoruz ki çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Bilimi tek gerçek yol gösterici olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden nesiller yetiştirilmesine bir nebze olsa da katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere. Bugün çocuklarımızın bu neşesini görmek, eğlenirken farkında olmadan bilimle tanıştıklarını görmek bize de büyük umut oldu” dedi.