Başkan Kurt, Genel Yayın Yönetmenimiz Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Kurt, görev değişikliği yapılan personelle ve sonrasında yaşananlarla ilgili olarak şöyle konuştu: “Hak aramak hukuk çerçevesinde herkesin en önemli hakkıdır, örgütlenme hakkı da en kutsal haklardan birisidir ama samimi olmak lazım. Bizim yaptığımız yer değiştirmelerle ilgili muhalefet edenler samimi değiller. Aynı işi yapan AK Partili ve MHP’li belediyelerde bu işi yapmıyorlar. Protesto nerede? Protesto Odunpazarı’nda… Neden? Çünkü Odunpazarı Belediyesi protestoya açık. Çünkü burası açık… Gelin burada yapın. Sendikalar bu işi samimice öğrenmek istiyorsa açar telefonu gelir anlatırım. Bu samimiyetsizliğin esas belirtisi Bursa’dan İstanbul’dan adam getirdiler eylemde, Eskişehir’den kimse yoktu. Otobüslerle adam getirdiler.”

İŞTEN ATMADIK, DİSİPLİNE VERMEDİK
“Yani bir eylem yapmakla iddia edilen mobbing sorunu çözüldü mü, çözülmedi. Biz işimizin işleyişi gereği bize ayak uyduramayan arkadaşlarımızın yerini değiştirdik. İşçi uygun yere gönderdik, memur uygun yere gönderdik. İşten atmadık, disipline vermedik. Kazma kürek alacaksınız işkence yapacaksınız demedik. Nedir statüsü? Odunpazarı Belediyesine ne olarak girmiş? Temizlik işçisi olarak girmiş, gönderdik. Evet, veterinerle ilgili oldu, ne oldu istifa etti. Niye çünkü beyefendi bizde çalışmıyordu bizden maaş alıyordu sadece kendi polikliniği vardı, orada çalışıyordu. Bu olumsuzlukların altında yatan başka sebepler var. Bana sendika yetkilisi gelseydi ben bunları anlatırdım. Yılmaz Hoca’nın deyimiyle iki tane köşe kadısının deyimiyle yorum yapmaya kalkarsa sendika sendika olmaz. Benimle görüşmeliydi.”

AK PARTİ ADAYINA BİLGİ SIZDI
“Ben Odunpazarı Belediyesi’nde kamu sendikalarının tümüne törenlerde bayramlarda konuşma hakkı veren bir başkanım. Bazı arkadaşlarımızın yaptığı iş liyakat ile alakalı bir iş değildir. Biz bir birimin çoğunu değiştirdik. O birimden AK Parti adayına bilgi sızdı. Şimdi bu liyakatle ilgili bir şey mi? Size belediyemizin sırrını ve evrakını vermişiz. Sizde AKP’nin adayına veriyorsunuz ama o evrakla ilgili yanlış bilgi veriyorsunuz. Çünkü siz ilgili memur olarak sadece faturayı görürsünüz. Bu faturanın niçin kesildiğini, siyaseten ve idareten karar vericinin kim olduğunu ilgili yer bilir.”

ABARTIRSANIZ KİMSEYİ İNANDIRAMAZSINIZ
“Odunpazarı belediyesindeki müdürlerimizin hepsine 250 çaylık fiş veriyorum. Müdürler daha çok ziyaret ediliyor. Hepsinin parasını ödüyoruz. 30 müdür var. Ayda ne yapar 7 bin 500 çay… Başkan ve yardımcılarının sınırsız… Başkanın burada yemek yiyen adamları var. Eşim, dostum değil… Yoksul, yolda kalmış, yan tarafta yetiştirme yurdunun çocukları var… Siz o faturayı ‘Sekiz bin çay içmiş falan diye’ abartırsanız Eskişehir’de kimseyi inandıramazsınız. Bizden önce temsil ve ağırlama gideri adı altında her müdürlükte olan harcamayı biz denetleyebilelim diye Özel Kalem’in altına topladık. Bunu niçin yaptık? Belediyemizi denetleyen AKP’li meclis üyesinin muhalefet şerhine dayanak olarak yaptık.”