Eskişehir Çarşı Balık Pazarında yıllardır balıkçılık yapan Erkan Arslan, her yıl balık sezonu başlangıcında yaptığı gibi bu yıl da vatandaşlara ücretsiz balık ekmek dağıttı. Koronavirüs salgını sebebiyle geçmiş senelere nazaran iki kat fazla balık dağıtan Arslan, Cuma günü 14.00’de başlayan balık ekmek dağıtımını, saat 16.00’ya kadar devam ettirdi. Toplam 750 kilo hamsi pişiren Arslan, beş bin vatandaşa dağıtım gerçekleştirirken, vatandaşlar ise sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak etkinliğe katılım gösterdi.
Etkinlik ile ilgili konuşan Arslan, "Koronavirüs nedeniyle balık alan var, alamayan var. Biz her sene yaptığımız gibi bugün de halka bedava balık dağıtmayı düşündük. Zor zamanlarda halkımızın yanında olmaktan gurur duyuyorum. Biz her sene bu kampanyayı yapıyoruz, bu sene koronavirüs sebebiyle dağıtım miktarını iki katına çıkardık. Yeni sezonumuz da başladı. Bu sene balık bol. Yiyen var, yiyemeyen var. Biz de sezon başında balığı tanıtmak için böyle bir kampanya düşündük. 750 kilo balık pişirdik; beş bin ekmek dağıtılır diye düşünüyorum. Saat 14.00'da başladı 16.00'ya kadar devam edecek” dedi.
Öte yandan balık ekmek yemeye gelen vatandaşlar da yapılan uygulamadan dolayı mutlu olduklarını dile getirirken, balıkçı esnafının kazancının bol olmasını diledi.