Yorum: Atahan Gezer

Seçimlerde mevcut başkan Fethi Özkara, Gürdal Sarıkaya, Doğan Yıldıray Arabacı ve Hasan Özkar yarışacak. Yarışta Doğan Yıldıray Arabacı, yönetim kadrosunda bulunanların önceki herhangi bir yönetimde yer almadığını açıklamış ve “biz farklıyız” mesajını vermişti. Sarıkaya ve Özkar önceki yönetimlerde yer almış isimler. Başkan Fethi Özkara ise, seçilmesi halinde dördüncü dönemine merhaba diyecek.

Sarıkaya ve Özkara arasında bir “utanç” tartışması yaşanmış; Sarıkaya, “Neden adaysınız” sorusuna “2018 yılından 2022 yılına kadar verilen vaatler ve sözler tutulmadı. Tutulmadığı gibi; odamızda tarihimizde görülmeyen istifa depremi oluştu. Şu anda 15 istifa var. Bu bizim için utanç verici bir olay… Bu güne kadar da olmayan bir şey… Biz bu lekeleri ve utancı kaldırmak için adayız” cevabını vermişti. Özkara da Sarıkaya’ya karşı “Odasını icraya vermek utanç verici değil mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan dört adayın da vaatlerine baktığımızda ön plana “eğitim” konusu çıkıyor. Her dört aday da meslektaşlarının eğitimlerine önem vereceklerini, bunun için de çeşitli çalışmalar yapacaklarından bahsediyorlar. Ayrıca Arabacı, meslek hastalıkları ve yıpranma payı hakkında da çalışmalar yapacaklarını açıklamış; Sarıkaya ise tıpkı Şoförler Odası gibi odaya ait bir düğün salonu kuracaklarını ve meslektaşlarının anlaşmalı yerlerden daha uygun fiyata alışveriş yapabilmeleri için üye kart dağıtacaklarını duyurmuştu.

Özkar ise esnaf kredi kefalet kooperatifi kuracaklarını ve bunu yapabilmek için de altı aylık maaşlarını odaya bağışlayacaklarını söylemişti. Ayrıca Özkar, Arabacı’nın kadrosunda önceki yönetimlerden kimsenin yer almadığının hatırlatılması üzerine “Deneyimin gerekli olduğunu düşünüyorum” demişti.

Önceki seçimlerde Sarıkaya’nın, Özkara’ya karşı sekiz oyla kaybetmesi nedeniyle ikili arasında ciddi bir rekabet olacağa benziyor. Özkar ve Arabacı’nın durumu ise belirsizliğini koruyor. Odada 1400 civarında üye var ve ne kadarının oy kullanacağı şimdilik belli değil. Yarın ki seçimlerde kim galip çıkacak; bekleyip göreceğiz…