Zaman zaman mevcut yönetime eleştiriler yapan Tiryaki, son günlerde dikkat çekici paylaşımlar yapıyor. Başkanlık için adı geçen isimlerden olan Tiryaki’nin son paylaşımları şöyle:
“Eskişehir sevgili meslektaşlarım bir kaç saattir profil resim paylaşıyorum bizimle beraber mesleğinize saygılı ölçülü seviyede destek olmak adına bir yola girdik bu paylaştığım meslektaşlarımı mevcut oda başkanı bizzat arayarak psikolojik baskı uygulamakta olup kendilerini sanal medyada engelleyeceğini beyan etmektedir... Yav arkadaş sen meslek oda başkanısın bir mevki sahibi insan üyesine böyle cümleler kurar mı ben boşuna mı istiyorum senin istifanı anla artık haddini aştın artık dedim sana çıkalım canlı yayına hodri meydan dedim verdiğin cevap ben senle canlı yayına çıkmam… neden sen biliyorsun çünkü gene diyorum hodri meydan çıkalım arkadaşım.. Şu cümleni unutmuyorum her şeyi üyenin bilmesine gerek yok yatak odamızın sırlarını üyemiz bilmesin ..benden aldığın cevap haddini bil yatak odası sırrı dediğin konular üyemizin menfaatleridir ..hodri meydan diyorum yada istifa et diyorum dik dur diyorum ..anladın sen.”

FATURAYI ŞU KURUMA 3500 KES!
Diğer paylaşımı ise şu şekilde: ”Eskişehirli meslektaşlarım bir bilmece size bilene öğlen yemeği benden iyi anlayın ama…! Günün birinde meslektaşlarım İstanbul’a gider fuara 8 kişi akşam olur yemek saati gelir yemeğe girilir restauranta yemek yenir yemeğe giren 6 kişiden yemek parası alınır ceplerinden sorumlu kişi kasaya gider 8 kişilik yemek parası kaç para denir verilir takriben 2250 TL ücret ödenir faturayı da şu adrese şu kuruma 3500 TL kes der...!!? Birisi görür neden böyle der biz ücreti verdik neden oraya fatura kesiliyor denir sen karışma yemeğini yer der buradan çıkan anlamı doğru bilene öğlen yemeği benden helalinden gırtlak kanseri olmadan dil yarası olmadan Allah büyük kul görmezden gelse Allah görüyor...!”
2018 yılındaki seçimde Başkan Fethi Özkara ile hareket eden Soner Tiryaki, kongre sonrası işyeri denetleme kurulu üyeliğine getirilmişti. Tiryaki bir süre sonra Berberler ve Kuaförler Odası’ndaki görevinden istifa etmişti.

Tiryaki, Facebook’ta paylaştığımız haberin altına “Başkan adayı değilim. Adayımızın yönetici kadrosunda adayım. Başkan adayımız Kuaför Doğan - Yıldıray Arabacı’dır” yorumu yaptı.