Tepebaşı Belediyesi’nin ilkini 2001 yılında Fevzi Çakmak'ta faaliyete geçirdiği Belde Evleri, kent halkına farklı noktalarda hizmet vermeye devam ediyor.

Tepebaşı bölgesinde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi, adına oluşturduğumuz Belde Evleri’nden genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk binlerce vatandaş; eğitim, hobi, spor ve müzik kurslarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Belde Evleri’nde bugüne kadar yetişkinler ve çocuklar için çok sayıda branşta kurs düzenlenirken, bu eğitimlere on binlerce Eskişehirli katılım gösterdi. Her yaştan insanı bir araya getiren, paylaşma ve yardımlaşma mutluluğunun yaşandığı Belde Evleri’ne 20 yılı aşkın süredir en çok Eskişehirli kadınlar sahip çıkıyor.

18 farklı branşta düzenlenen kurslara hem kırsalda hem de merkezde olmak üzere 24 Belde Evi'nde katılan Eskişehirliler de çok mutlu olduklarını söylüyor. Kurslar arasında amigurumi, dekoratif el sanatları, ev mefruşatı, giyim, halk oyunları, hediyelik eşya yapımı, iğne oyası, İngilizce, kağıt takı yapımı, kara kalem çalışması, keçe aksesuarları yapımı, makrome, örgü, pilates, seramik, takı tasarımı, tecvitli Kur’an okuma ve yağlı boya resim branşları yer alıyor. 18 kurstan dilediklerine katılan kadınlar, vakitlerini verimli şekilde geçirirken kendilerini geliştirdiklerini, aynı zamanda sosyalleştikleri için mutlu olduklarını söylüyor.

“Belde Evlerimiz 21 yıllık bir değer”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Belde Evleri’nin 21. yılını kutlamaya hazırlandıklarını ifade ederken, “Belde Evlerimiz ve Deneyimli Kafelerimiz vatandaşlarımız tarafından çok sevildi. Aile sıcaklığının yaşandığı bu merkezlerimizi; gencimizden deneyimli vatandaşlarımıza, kadınlarımızdan çocuklarımıza kadar hemşehrilerimizin tamamı sahiplendi. Belde Evlerimiz 2001 yılından bu yana Eskişehirlilerin benimsediği birer yuva haline geldi. Merkezlerimiz bugün 24 noktada Eskişehir’e renk katıyor ve 21. yılını geride bırakmak üzereyiz. Böyle olduğunu gördüğümüzde büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Belde Evlerimiz kent merkezinden en uzaktaki kırsal mahallelerimize kadar farklı noktalarda, belediyemizin birer kapısı olarak da görev yapıyor. Her yaştan vatandaşımız Belde Evleri’nde sosyalleşiyor, eğitimlere katılıyor, belediyemizden beklentilerini iletiyor ve aslında hayata da bağlanmış oluyor. Bir aile sıcaklığı yaşanan Belde Evlerimizin sayısı bu sayede bu kadar arttı ve birçok farklı şehirde benzer isimler ile hayata geçirildi” sözlerini kullandı.

Kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de hizmete sunulan Belde Evleri’nden yararlanan Eskişehirliler de Başkan Ahmet Ataç’a teşekkürlerini iletiyor.