Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Eskişehir’de nöbetçi eczaneleri arayarak eczacı ve çalışanlarına iyi dileklerini ileten Dr. Jale Nur Süllü, “sorunlarını ve önerilerini nöbetlerinde dinlediğimiz eczacılarımızın,  risk altında sürdürdükleri görevleri, maske organizasyonsuzluğu yüzünden iyice zorlaşmış ve virüsün yayılma riski artmıştır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadele ettiklerini belirten Süllü, merkezi yönetimin beceriksizliği yüzünden vatandaşla karşı karşıya getirilen eczacıların sorunlarını dile getirdi:

“Salgının ilk günlerinde,  maske ve dezenfektan ürünlerindeki fiyat artışları nedeni ile sürdürülen denetimlerle eczacılar, hak etmedikleri biçimde, kamuoyunun gözünde fırsatçı ilan edildi. Meslekleri gereği zaten risk grubunda olan eczacılarımıza, hastanelerden gelen kâğıt reçeteler ve Covid19 tanılı ya da ön tanılı vatandaşların ilaç temini için başvurması ise karşı karşıya oldukları riski arttırmaktadır. Bu süreçte meslektaşlarını kaybeden eczacılarımız, haklı bir endişe ile görevlerini yapmaya devam ederken maske dağıtımındaki organizasyon aksaklıkları, riski daha da arttırmıştır.”

ECZACI DA VATANDAŞ DA MAĞDUR

 Ani bir kararla maske kullanımını zorunlu kılan, aynı zamanda satışını yasaklayan, ama bir türlü ücretsiz maske dağıtımını da beceremeyen merkezi yönetimin çareyi eczanelerde bulduğunu söyleyen Süllü, organizasyon aksaklıklarının, eczacıları ve vatandaşları mağdur ettiğini belirtti. “Cep telefonuna gelen kod ile eczaneden maske alınacağı duyurulmasına rağmen, daha ilk günde sistem aksayınca, TC kimlik numarası ile maske dağıtılması sonucu, uzayan veri giriş işlemleri ile vatandaşlarla temas süresi uzayan eczacılarımızın, steril olmayan 50’li paketler halinde gelen maskeleri, beşerli paketlemesi ise iş yüklerini arttırmıştır. Vatandaşa dağıtılan 5 maskenin maksimum 5 günlük olduğu,  Eskişehir’de henüz maske alamamış yüz binler olduğu düşünüldüğünde dağıtımın bu şekilde sürdürülmesinin mümkün olmadığı görülmektedir” diyen Süllü, eczacılarımız ve vatandaşlarımızın enfekte olmaması için, bu beceriksizliğin giderilerek ücretsiz maske dağıtımına çözüm bulunmasını istedi.