Oda Başkanı Hüseyin Orkun Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle değerlendirmelerde bulunan Başkan Çalışkan; park, sosyal ve kültürel tesis alanlarının ticaret alanı ve konut yapılamayacağını söyledi.

“Hemşehrilerimiz planları inceleyip bölgelerinde kaldırılan parklara ilişkin yasal itiraz haklarını kullanmalı”

İmar planlarının askı sürecinin devam ettiğini hatırlatarak Eskişehirlileri uyaran Çalışkan, “Şehrimiz için dertlenmeye, hemşehrilerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda ziyaretlerimiz kapsamında. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odasındayız. Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edilen ve bir yığın yanlışla dolu revizyon imar planlarına dair değerlendirmelerde bulunduk. Bu revizyon imar planıyla birlikte evlatlarımızın vakit geçireceği park, spor ve oyun alanlarının yerinde yeller esiyor olabilir. Hemşehrilerimiz bu planları incelemeli ve bölgelerinde kaldırılan parklara ilişkin yasal itiraz haklarını kullanmalılar” dedi.

Revizyon imar planlarının kimsenin kafasına göre değiştireceği oyun alanı olmadığını belirten Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Park, sosyal ve kültürel tesis alanları ticaret alanı olamaz!”

Güzel şehrimiz Eskişehir, bazılarının her istediğinde kafalarına göre imar planı değiştirecekleri oyun alanı değil. Her fırsatta söylüyoruz ve bir kez daha yineliyoruz. Park, sosyal ve kültürel tesis alanları ticaret alanı olamaz! Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hukuksuz uygulamalara dönük inadından artık vazgeçmeli. Şehrin, Çoraklık mevkii gibi çözüm bekleyen sorunları yerine, parsel bazında imar değişiklikleri ve parkların ortadan kaldırılmasıyla çocuklarımızın geleceğine kötülük edilmektedir.”