Odunpazarı Belediyesi, 15 farklı mahallede açtığı 16 halk merkezi ile kadın, çocuk, genç, yaşlı, engelli gibi toplumun tüm gruplarına yönelik atölye ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta söz sahibi olabilmeleri; bir araya gelerek kaliteli zaman geçirebilmeleri için halk merkezlerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Odunpazarı Belediyesi, halk merkezleri kursiyerleri için Regülatör’de piknik düzenliyor. 

Kırmızıtoprak Mahallesi Prof. Dr. Orhan Oğuz Halk Merkezi, Yenidoğan Mahallesi Ayşe Tuba Arslan Halk Merkezi, 75. Yıl Selami Vardar Halk Merkezi ve Karapınar Halk Merkezi  kursiyerlerinin yer aldığı pikniğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı. Sabah saatlerinde Regülatör’de bir araya gelen kursiyerler, birbirleri ile sohbet edip gün boyu gönüllerince eğlendi. Halaylar çeken, oyunlar oynayan kursiyerlere Başkan Kurt da eşlik etti. Başkan Kurt, kursiyerlerle sohbet ederek istek ve taleplerini dinledi. Halk Merkezleri kursiyerleri, kendilerine verdiği destek ve tanıdığı imkânlar için Başkan Kurt’a teşekkür etti.

Piknikte konuşan Başkan Kurt, Eskişehir’in kurtuluşunun 100. Yılının kutlandığına dikkat çekti. Yaklaşık iki yıl İngiliz ve Yunan işgalinde kalan Eskişehir’in 2 Eylül’de bağımsız ve özgür bir şehir haline geldiğini kaydeden Başkan Kurt, “O gün, O savaşta canı pahasına mücadele edenleri rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyorum. Kim ne derse desin şehirlerin de kurtuluş günü vardır. Bu günler bizim tarafımızdan da her zaman yeniden kutlanmalıdır. Ders çıkarmalıyız. O insanlara minnet borçluyuz” dedi.

 Bu günlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kurt, “Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını dolduruyor. Bir devleti kurarak 100 yıl içinde bu kadar hamle, gelişme sağlamak ancak ve ancak Cumhuriyet ile olur. Onun için Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Cumhuriyetimizi başka rejimlerle değiştirmeye kalkanlara tavır koyalım. Bu Cumhuriyet demokratik bir Cumhuriyettir. Bu günlere Cumhuriyet sayesinde gelebildik. 1920’de 

Türkiye’de okuma yazma oranı yüzde 3’tü. Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıl dünyayı yönetmesine rağmen 100 kişiden sadece 3 kişi okuma yazma biliyordu. Okuma yazma-yok, doktor yok, lise yok, okul yok. Cumhuriyet bunların tamamını 50 yılda gerçekleştirdi. Onun için Cumhuriyetin kıymetini bilelim. Başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti kuranlara saygı ve minnetimizi her şartta ifade edelim” dedi. Çocukların Kurtuluş Savaşını öğrenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Kurt, Kurtuluş Savaşı kadar zor ve imkânsız başka bir şeyin olmadığını ifade etti. Kurtuluş Savaşının dünyada örneğinin olmadığını vurgulayan Başkan Kurt, “Türkler bu işi yaptı. Başta Atatürk olmak üzere İsmet Paşa ve diğer silah arkadaşlarına bir kez daha saygı, minnet, sevgi ve bağlılığımızı sunuyoruz. Halk merkezlerimizde de bu ruhla çalışalım” diye konuştu.     

Bu yıl halk merkezlerinde çocuklar için İngilizce ve Matematik derslerine ağırlık vereceklerini belirten Başkan Kurt, “Çocuklarınız kütüphanelerimizi kullansın. Kitap almak çok pahalı, ama kütüphanelerimizdeki kitapları okuyabilirler. Teşvik edin çocuklarınızı. Çocuklarımızın kitap okuyarak çevresini, toplumu tanıması lazım, çünkü Türkiye çok büyük ve özel bir ülke. İyi yönetilemediğimiz için  aşağı doğru gidiyoruz. 2002’de Türkiye Dünya’nın en gelişmiş 17’nci ülkesi idi. 20 yıl geçti, Dünya’da 23’üncü sıraya geriledi. İyiye gitmiyoruz. Bu nedenle aklımızı başımıza alıp, çocuklarımızı iyi eğitelim. Geleceğimizi kurtaracak olanlar bu çocuklar. Bütün yatırımımızı d ‘Çocukları ve Kadınları Mutlu olan bir Odunpazarı için yapıyoruz” dedi.