Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, yeni dönemde hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgiler verdi. Son yıllarda yatırımcıların bölgeye ilgisinin bir hayli yoğun olduğunu, OSB’nin toplam büyüklüğünü aşama aşama 50 milyon metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Küpeli, “4 sene önce yapılaşmaya açtığımız 1. Gelişme Bölgemizin, bugün itibariyle yüzde 90’ı dolmuş durumda. Diğer rezerv alanlarımızı kamulaştırarak yatırımcılarımıza sunmak için çalışmalarımız hızla sürüyor. Uzun vadede yeni yatırım alanı sıkıntısı çekilmemesi ve Eskişehir’e çok sayıda yeni sanayi yatırımı geleceğini bildiğimiz için bölgemizin toplam büyüklüğünü önce 40 milyon ardından 50 milyon metrekareye çıkarmak için çalışıyoruz. İlk etapta 2,5 milyon metrekarelik bir alanının bölgemize kazandırılması konusunda Sayın Valimin önderliğinde bir çalışma sürdürüyoruz. İnşallah kısa sürede bu Bakanlığımızın da onayıyla bu işi sonuçlandırıp, yeni alanımızı yatırımcılarımıza sunacağız” dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı'nın her zaman desteklerini yanlarında gördüklerini aktaran Başkan Küpeli "Sayın Vekilimiz Nabi Bey, her zaman bizlerin yanında oldu, Ankara’daki sıkıntılarımızın çözümü noktasında bizleri dinleyerek, bu sorunları aşmamızda bizlere her zaman yardımcı oldu. Kendilerinin bizlere katkısı çok büyüktür. Hem Milletvekilimiz hem de bir büyüğümüz olarak geçmiş dönemde gerek OSB’deki yatırımlarda gerek meslek lisemizin yapımı ve izinleri konusunda, gerekse de sanayicimizin yaşadığı sıkıntıların, ilgili makamlara aktarılması ve sorunların çözümünde her zaman bize destek oldu. Kendisine müteşekkiriz” şeklinde konuştu.

EOSB Teknik Üniversitesi ve Serbest Bölge hakkında bilgi verdi

Yatırımlar noktasında Başkan Küpeli, EOSB Teknik Üniversitesi kurma konusunda düşüncelerinin olduğunu ifade ederek, “Eskişehir OSB yönetimi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Bu nedenle donanım, makine parkı ve fiziki imkanlar yönünden Türkiye’ye örnek bir meslek lisesini hayata geçirdik. Okulumuzu her gezen kişi okuldan övgüyle bahsediyor. Şimdi eğitim yatırımlarımızdaki en büyük amacımız olan EOSB Teknik Üniversitesi’nin kurulmasına yönelik önümüzdeki süreçte daha geniş kapsamlı çalışmalara başlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Başkan Küpeli, şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayacağına inandıkları Serbest Bölge projesine de değinerek, “Sayın Valimizin önderliğinde, onun değerli fikir ve görüşleriyle yeniden şekillendirdiğimiz, daha önce de planlarımız arasında olan Serbest Bölge kurma planımızı, çizgi film, oyun ve yazılım sektörlerinin yanı sıra havacılık ve raylı sistemler sektörlerinde kapsayacak şekilde çalışıyoruz.” dedi. Başkan Küpeli, Eskişehir ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacak olan serbest bölgenin kurulması konusunda AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ve diğer milletvekillerimizden destek beklediklerini söyledi.

Başkan Küpeli, Eskişehir sanayisi için son derece önemli olan Hasan Polatkan Havalimanı sefer sorununun çözülmesi noktasındaki gayretlerinden dolayı Prof. Dr. Nabi Avcı’ya ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Sanayicilerimizin sorun ve taleplerinin çözümü için çalışıyoruz

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir OSB yönetimin şehre ve bölgeye yeni yatırımlar kazandırmak adına çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü, parti olarak şehir ve ülke ekonomisine, istihdamına ve refahına katkı sunan sanayicilerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Avcı, “Sanayicilerimize, üreticilerimize ve çalışanlarımıza minnettarız. Eskişehir OSB yönetimi olarak, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması adına çok değerli çalışmalar yürütmektesiniz. Sizlerin, sanayicilerimizin bütün sorun ve beklentilerinin farkındayız. Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntıları da biliyoruz ve bunların tümünün Ankara’da takipçisi oluyoruz. Talep ve beklentilerinizi gerek ilgili bakanlarımıza gerek partimizin üst kademesine gerekse Sayın Cumhurbaşkanımıza bizzat iletiyoruz. Ankara’daki sorunların çözümü için her zaman sizlerin yanındayız ve Eskişehir’in taleplerinin takipçisiyiz” dedi.

Havalimanı Eskişehirliler açısından en olumlu bir şekilde çözümlendi

Havalimanı sorunun Eskişehirliler lehinde çözülmesinin kendilerini son derece memnun ettiğini söyleyen Avcı, “Ulaştırma Bakanımız ile yaptığımız görüşmede sadece uçuşların devam etmesi meselesi değil, aynı zamanda buranın teknik altyapısının da donanımının da güçlendirilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Dolayısıyla Eskişehirliler açısından bu konu en olumlu bir şekilde çözümlenmiş oldu. Ulaştırma Bakanımızda, bizimle aynı görüşleri paylaştı ve kendisi seferlerin devam edeceğini özellikle belirtti” diye konuştu.

EOSB Teknik Üniversitesini önemsiyorum

Eskişehir açısından söz sahibi olduğu yüksek katma değerli sektörleri kapsayacak olan bir Serbest Bölge kurulması ile EOSB Teknik Üniversitesinin kurulması konularında da gerekli desteği vermeye her zaman hazır olduklarını ileten Milletvekili Avcı, serbest bölge konusunun Ankara’da takipçisi olacağını söyledi. Nabi Avcı özellikle EOSB Teknik Üniversitesinin kurulması konusuna büyük önem verdiğini, bu konuyla da bizzat ilgileneceğini, söz konusu üniversitenin Eskişehir sanayisinin teknolojik sıçramasında ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

Eskişehir OSB ve sanayicilerimiz ile uyum içerisinde çalışıyoruz

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ise, Eskişehir OSB yönetimiyle her zaman uyum içerisinde çalıştıklarını aktararak, “Çok önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğu şehrimiz ve OSB’miz hem üretim hem de istihdam açısından Türkiye’nin en başta gelen illeri arasında yer almaktadır. Türkiye’nin ilk ağır sanayi işletmesine ev sahipliği yapan Eskişehir hiç kuşkusuz dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de büyük hamleler yapma hususunda yüksek potansiyele sahiptir. Havacılık ve raylı sistemler sektöründe sahip olduğumuz potansiyeli, yeni yatırımlarla çok ileri noktalara taşıyacağız. Beyaz eşya sektöründeki sadece ihracata dönük üretim yapacak, büyük çaplı yeni bir yatırımın OSB’ye kazandırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında yakın zamanda sanayicilerimizle yaptığımız toplantıda Serbest Bölgenin kapsamının daha geniş tutulması gerektiğini bilhassa ifade ettim. İnşallah ilerleyen dönemde hep birlikte bu konuda önemli bir adım atacağımızı belirtmek isterim. Biz de valilik olarak ülkemizin gelişmesi ve kalkınması büyük gayret gösteren sanayicilerimize her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz” dedi.