AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Avrupa Türkleri Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik’i ziyaret etti. Başkan Çalışkan, platformun çalışmalarına dair başkan Tetik’ten bilgi aldı.

AK Parti olarak desteğe hazırız

Başkan Çalışkan ziyarette yaptığı konuşmasında, “Yaptığınız işler hiç kolay işler değil. Gerek Türkiye’de gerek Avrupa’da ana kademenizin ve kadın kollarınızın yapmış olduğu etkinlikle takdire şayan. Çünkü dernekçilik ya da platform çok kolay yapılabilecek şeyler değil. Sevgi ve meseleye ilgiyle ilerleyebilmek mümkün. Avrupalı hemşehrilerimizin, size güven duyup buradaki ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere hayırlarını sizler vasıtasıyla ulaştırıyor olması çok kıymetli. Zaman zaman buradan Avrupa’ya, bazen Avrupa’dan buraya yardımlar yapılabilir. Çünkü insanların hangi noktada yardıma ihtiyaç duyacaklarını bilmek mümkün değil. Pandemi döneminde biz daha iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Avrupa’daki hemşehrilerimize sağlık anlamında da katkı sağlamak, onlara arzu duyduklarında Eskişehir’e ya da Türkiye’ye ambulans uçaklarıyla almış olmak büyük başarı Türkiye için. Çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Biz AK Parti olarak yapabileceğimiz her noktada katkıya desteğe hazırız. Yanınızda olmaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Herkese el uzatıyoruz

Avrupa Türkleri Kültür Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik ise “Biz her partiye eşit sevideyiz, herkese de ulaşıyoruz. Çalışmalarımızla gittikçe daha da büyüyoruz. Çifteler, Emirdağ ve Mahmudiye kadın kollarımızı kurduk. Kadınlarımızı dinliyoruz ve öyle yol alıyoruz. 9 tane engelli kardeşimize tekerlekli sandalye temin ettik. Ganalı iki öğrencimiz geldi, tüm masraflarını üstlendik. Tıp okuyorlardı, buradan doktor olarak gittiler. Herkese elimize uzatmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız da iyi gidiyor. Gurbetçilerimizin de destekleriyle buradaki hemşehrilerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz” dedi.