Tepebaşı Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen dayanışma yemeği yoğun katılım ile gerçekleşti.
Altınsaray Davet Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve çok sayıda öğretmen ile aileleri katıldı.

Gecede ilk olarak mesleğinde 44 yılı doldurmuş olan Öğretmen Gülcan Kaçan bir konuşma yaparak, “Bu güzel buluşmayı bizlere sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a hepimiz adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. 24 Kasım, Türk öğretmenlerin onur ve şeref günüdür” diyerek bir de şiir okudu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da buluşmada öğretmenlere hitap ederek, “Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyen çocuklar yetiştiren değerli öğretmenlerimiz, gününüz kutlu olsun, hepiniz hoş geldiniz. Yaklaşık 9 yıldır düzenlediğimiz bu etkinlik, her yıl daha da ilgi görerek devam ediyor. Böyle bir günde sizlere sorunlarınızdan bahsederek canınızı sıkmak istemem çünkü çalışan ya da çalışamayan tüm öğretmenlerimiz çok zor durumda.  Onun yerine siz eğitimcilere güzel bir haber vereyim; Tepebaşı Belediyesi olarak kent merkezinde bir ilki gerçekleştirerek Matematik Evi’nin açılışını yaptık. Güzel ve farklı metotlar ile başarılı olacağını tahmin ettiğimiz bir çalışma gerçekleştirdik. Burada vatandaşlarımız matematiği eğlenerek öğreniyor. Tabi matematik, geometri denilince akla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve çalışmaları geliyor. Kurtarıcımız, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü de rahmetle ve minnetle anıyorum. Eğitime verdiğimiz bir diğer destek ise Tepebaşı Kent Enstitüsü oldu. Herkese online olarak eğitimde fırsat eşitliği sağlayan bu uygulamamız ile de iftihar ediyoruz. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise “Öğretmenlik, bizim çocuklarımızı emanet ettiğimiz kutsal bir meslektir. Sizlere duyduğumuz saygıyı ifade etmek istiyorum. Dileğim; atanmayan öğretmen haberlerini duymadığımız, bir dahaki ayı nasıl getireceğiz demediğiniz günlerin uzak olmaması. Tekrar hepinizin gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.
Tepebaşı Belediyesi tarafından öğretmenlere karanfil takdim edilen gece, Mesut Girgin’in şarkıları ile sona erdi.