Başkan Ataç, “Biz, sizler ile daima uyum ve beraberlik içinde olduk. Bundan sonra da bu birliktelik devam edecek” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın, Eskişehir’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile temasları sürüyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen son toplantıda Başkan Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte Mihalıççıklılar Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği (MİYAD) Başkanı Cemalettin Ürgüp, dernek yönetimi ve üyeler ile buluştu.

Başkan Ataç: Eskişehir’imize önemli katkılar sunuyorsunuz

Toplantıda MİYAD üyelerine seslenen Başkan Ataç, Mihalıççıklı olan ve Eskişehir’in unutulmaz isimlerinden biri olan Selami Vardar’ı anarak, “Eskişehir Belediye Başkanlığı görevini 1973-1977 ve 1989-1994 yılları arasında benzersiz ve güzel hizmetler bırakarak yerine getiren merhum büyüğümüz Selami Vardar’ı, siz Mihalıççıklılar ile buluştuğumuz bu güzel toplantıda anmamak olmazdı. Sosyal sorumluluk bilinci, yüksek insani değerleri, her kesimden Eskişehirliye duyduğu saygı, sevgi ve hizmet tutkusuyla örnek bir yerel yönetim anlayışını kendisinden sonrakilere armağan etme onuruna erişen Selami Vardar, çağdaş bir kenti yeniden var etmedeki emeği, çabası, babacanlığı ve ağabeyliğiyle kuşaklar boyu anılacaktır. Merhum Selami Vardar’ı yüksek insani değerleriyle her zaman hatırlayacağız. Mihalıççıklar tıpkı Vardar gibi Eskişehir’imize önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Biz, sizler ile daima uyum ve beraberlik içinde olduk. Bundan sonra da bu birliktelik devam edecek” dedi.

Başkan Ataç konuşmasının devamında Mihalıççıklıların, Eskişehir için önemine değinerek MİYAD’a dernek çalışmalarında başarılar diledi.

“Siyasetçilere kılavuzluk ediyorsunuz”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de “Bu şehrin her alanında yer alan ve katkı veren bir camiasınız. Eskişehir’e verdiğiniz hizmetler için teşekkür ediyorum. Mihalıççık, bu toprakların insanlarının çıkarını her zaman gözeten devlet adamları yetiştiren bir yer. Bu birlikteliğin devam etmesi en büyük temennimiz. Sizler, siyasetçilere de kılavuzluk ediyorsunuz. Ben, kendi görev dönemimde derneğin ve Mihalıççıklıların bu kılavuzluğundan daima faydalandım. Bu anlamda da çok fayda gördüm. Bu güzel toplantı için Ahmet Başkan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Ahmet Başkan’a duyulan ayrı bir sevgi var”

MİYAD Başkanı Cemalettin Ürgüp ise “Ahmet Başkanımıza güzel daveti için hemşehrilerim adına teşekkür etmek istiyorum. Şahsen ben, bu tür davetlerden dolayı çok mutlu oluyorum, gurur duyuyorum. Neden? Çünkü bu şekilde toplanabilmek çok önemli bir olay. Ahmet Başkanımızın ayrı bir özelliğiniz var, kendisine duyulan ayrı bir sevgi var. Bunu gerçekten söylüyorum. Bu ortamda o kadar samimiyiz ki… Çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Toplantıda söz alan MİYAD üyeleri de duygu ve düşüncelerini paylaştı. Tepebaşı Belediye başkan yardımcılarının da katıldığı toplantı, günün anısına çektirilen fotoğraf ile sona erdi.