Tepebaşı Belediyesi’nin bir vefa projesi olan Altın Ayaklar, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

25 Ekim Salı günü yaşamını yitiren duayen sunucu Halit Kıvanç'ın vefatı dolayısı ile Espark AVM önünde yer alan Altın Ayaklar proje alanında Kıvanç’ın anısına tören düzenlendi. 20 Ekim 2012’de Türk futbolunun unutulmaz isimlerinin, ayak ve el izleriyle ölümsüzleştirildiği projede Halit Kıvanç’a da mikrofonu ile birlikte silueti ile yer alıyordu. Halit Kıvanç’ın siluetinin yanında düzenlenen anma törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, efsane Eskişehirsporlu futbolcular ve vatandaşlar katıldı.

“Halit Kıvanç Ağabey artık Eskişehir’de yaşayacak”

Törende bir konuşma yapan Başkan Ataç, Kıvanç’ın Eskişehirspor’u çok seven örnek bir insan olduğunu belirterek, ““Dün Halit Kıvanç Ağabey’i kaybettik. Kendisini Altın Ayaklar projemiz sayesinde tanımıştık. Maç anlatımlarından dolayı daha televizyonun bile olmadığı dönemlerde Halit Kıvanç’ı çok iyi biliyorduk. Radyonun ardından televizyonda da kendisini tanıdık. İşini çok iyi bilen bir üstattı, duru Türkçesi, insanlığı ile gönüllerde taht kurmuştur. Kendisi FİFA Dünya Kupası’nın ilk finalini de naklen anlatan büyüğümüzdü. Kıvanç’ın Eskişehirspor’a da özel bir ilgisi vardı, kendisine anlattığımda Eskişehirspor’a uğurlu geldiğini söylemişti. 2012 yılında Altın Ayaklar projemize başladığımızda Türk futboluna emek vermiş isimler ile birlikte efsane Eskişehirsporlu futbolcularımıza yer vermeye karar verdik. Fethi Kaptan ile birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Elimizde çok değerli de bir arşiv var. Halit Kıvanç Ağabeyi de evinde ziyaret etmiştik ve projemizi duyunca çok heyecanlanmıştı. Dünyada zaten 2 tane vardı bu proje ve Halit Ağabey’i mikrofonu ile burada ölümsüzleştirdik. Futbolun yanı sıra 23 Nisan bayramlarında TRT programlarını sunardı, laik cumhuriyetimize ve Atatürk’e çok bağlıydı. İyi ki bu projeyi yapmışız, Halit Kıvanç Ağabey artık Eskişehir’de yaşayacak. Ailesine sabırlar diliyorum, ışıklar içinde uyusun” diye konuştu.

Özbayer: Bütün maçlarımızı TRT’de anlatan büyük bir insan

Efsane Eskişehirsporlu futbolculardan Vahap Özbayer ise “Halit Kıvanç, bizim futbol oynadığımız zamanlardaki bütün maçlarımızı TRT’de anlatan büyük bir insandı. Çok iyi bir spikerdi, bütün takımları bir tutar aynı şekilde anlatırdı. Allah nur içinde yatırsın, Eskişehirspor için de ayrı bir yeri vardı. Eskişehirspor’u çok severdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Futbolu tarafsız kişilere de sevdiren bir insandı”

Bir diğer efsane Eskişehirsporlu Hüdai Doğu da tören de söz alarak, “Sayın Tepebaşı Belediye Başkanımız ve Eskişehirsporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği, yani efsanelerin Dernek Başkanı Ahmet Ataç, 12 yıl önce yani hayattayken bu projeyi yaparak, spor adamlarını andı. Bu çok güzel bir şey. 97 yaşında vefat eden Halit Ağabeyimiz, bizim zamanımızda futbolu tarafsız kişilere de sevdiren bir insandı. Kişiliği, yorumu, vücut dili ile hakikaten nadide ve mükemmel bir insandı, Allah rahmet eylesin” sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, alanda sergilenen fotoğrafları inceledi. Tören, Kıvanç’ın silüetine karanfiller bırakılması ile son buldu.

Altın Ayaklar

Tepebaşı Belediyesi, 20 Ekim 2012’de futbolumuzun unutulmaz isimlerini, ayak ve el izleriyle ölümsüzleştirdi.

Yaklaşık iki buçuk yıl sürdürülen çalışmayla futbol tarihimizin unutulmaz kramponlarının ayak izleri, file bekçilerinin de el izleri alındı ve Eskişehir'in en işlek yerlerinden birinde futbol severlerin izlenimine açıldı.