Tepebaşı Belediyesi’nin Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı meslek odası temsilcilerine yönelik bu yıl 5’incisini düzenlediği yeni yıl yemeği yoğun katılım ile gerçekleşti.

Anemon Otel’de düzenlenen yemeğe, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve birliğe bağlı oda temsilcileri katıldı.

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, yaptığı konuşmada Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın bu organizasyonu geleneksel hale getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birsen, “Esnaf Odaları Birliği olarak Tepebaşı Belediyemizle tüm sorunlarımızı karşılıklı görüşerek çözüyoruz ve çözmeye de devam edeceğiz. Ben Ahmet Başkanımıza bugüne kadar esnaf ve sanatkarlarımıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. 2020 yılının da tüm esnaf ve sanatkarlarımıza, Eskişehir halkına ve ülkemize hayırlara vesile olmasını, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

“2020 yılı sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirsin”

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, 2019 yılında Organize Sanayi Bölgesi olarak birçok atılım yaptıklarını belirterek, “Bunlardan bir tanesi Tepebaşı Belediyemizle birlikte yaptığımız Engelliler Montaj Atölyesi’dir. Bu çok hayırlı bir iş oldu ve Türkiye’de ciddi anlamda karşılık buldu. Meslek lisemizin açılması da ciddi anlamda karşılık bulan işlerimizdendir. Bu ve bunun gibi güzel çalışmaları 2019 yılında bıraktık ama 2020’de bizleri hem siyaseten hem de ticareten çok yoğun bir mesai bekliyor. 2020 yılının sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

“Bu tür buluşmalar çok önemli”

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ise, başta Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç olmak üzere organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Güler, “İş insanların bir araya gelip öncelikle şehrin ortak görüşlerini değerlendirebilecekleri ortamların oluşturulması çok önemlidir. Ben Ahmet Başkanımızı bu nedenle kutluyorum ve bu tarz toplantıların şehir menfaatleri konusunda da önemli olacağını düşünüyorum. Sonuç itibariyle hep söylediğim bir husus var; artık ülkeler kendi arasında yarışmıyor, kentler kendi aralarında yarışır hale geldi. Rakiplerimiz yakınımızda bulunan kentlerimizdir. Hep başka kentlerden örnekler veriyoruz ancak önemli olan bizlerin tek hedef doğrultusunda kenetlenmiş olarak hareket etmemizdir. Bu da bu tür buluşmalarda oluşmaktadır. Ben tekrar bu organizasyonun düzenlenmesinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

“Bu tür organizasyonlar birliği, beraberliği ve dayanışmayı güçlendiriyor”

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan da, organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti anlattı. Zeydan, “Bu tür organizasyonlar birliği, beraberliği ve dayanışmayı güçlendiriyor. Böyle güzel bir ortama öncülük etmesinden dolayı Ahmet Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 2020 yılının da güzellikler içinde geçmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Her zaman yerli esnafımızın yanında durmaya devam edeceğiz”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, organizasyonun 5’incisinin gerçekleştirildiğine ve önemine dikkat çekerek, “Şehirde söz sahibi olan, görev yapan önemli aktörlerin bir araya gelip, kentin geleceği ile bazı şeyleri konuşması kadar güzel bir şey yoktur. Eskişehir’in zaman zaman buna ihtiyacı var. Çünkü şehirle ilgili meseleler konuşulup tartışıldığında kent daha iyi noktaya gider. Birlik, beraberlik ve dayanışma başarıyı da beraberinde getirir. O açından bu tür buluşmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Belediye olarak özellikle esnaf çalışmalarına da dikkat ediyoruz. Yıllardır Metin Başkanla beraber dışardan gelen sosyete pazarları ya da buna benzer teklifleri her zaman elimizin arkasıyla geri çeviriyoruz. Hiçbir zaman izin vermiyoruz, vermeyeceğiz de. Bundan sonra da bu konularda hiçbir tavizimiz olmayacak. Her zaman yerli esnafımızın yanında durmaya devam edeceğiz” dedi.

“Umudun ve barışın egemen olduğu nice aydınlık yıllar diliyorum”

Yeni yılla ilgili temennilerini de aktaran Başkan Ataç, şöyle devam etti:

“Öncelikle yeni yılınızı kutluyorum. Diliyorum 2020, 2019’dan iyi olsun, çünkü buna ihtiyacımız var. Ben umudun ve barışın egemen olduğu nice aydınlık yıllar diliyorum. 2019, ekonomik krizin ve işsizliğin başrol oynadığı bir yıl oldu. Maalesef bununla ilgili hiçbir önlem alınmıyor. Türkiye böyle bir işsizliği yaşamadı. Pazara çıktığınızda enflasyonun yüzde 35’ten aşağı olmadığını hep biliyoruz. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Bu hükümet politikası olduğu için ana görev orada ama kentler olarak bize de düşen görevler var. Birbirimize destek verirsek, sevgi ve saygıyla yaklaşırsak bu sorunların hepsini aşarız.”

 “Biz çok güçlü bir milletiz”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Türk milletinin güçlü bir millet olduğuna dikkat çekerek, “Şuan ülke olarak gerek ekonomik gerekse diğer konularda zor günler geçiriyoruz. Ama ben 2020 yılında tüm bunların üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü biz çok güçlü bir milletiz. Birbirine tutunmayı seven, birlikte yol alan bir milletiz ve milli duygularımız çok güçlü. Bu konularda diyecek hiçbir şey yok. Ancak yapılması gerekenler yerine farklı mecralara yol alınmasına biz muhalefet olarak engelleme yönünde üzerimize düşeni yapacağız. Ben 2020 yılının 2019 yılının tüm olumsuzluklarını geride bırakmasını ve yeni yılın tüm toplumumuza hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

“Her birinizi baş tacı olarak görüyorum”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, şunları söyledi:

“2019 yıl zor bir yıldı. 2020’yi inşallah hep birlikte, el birliğiyle kolay kılalım. Biz insanımıza iş ve aş sağlayan, ekonomimizde taş üste taş koyan herkesi hangi görüşten olursa olsun baş tacı biliriz. O yüzden her birinizi baş tacı olarak görüyorum. Eskişehirliye aş sağlamak, iş sağlamak her şeyden önemlidir. O yüzden sizleri ekonominin böylesi zor bir dönemden geçtiği bugünlerde ürettiğiniz için hem Eskişehir hem de ülke ekonomisine katma değer sağladığınız için bir kez daha kutluyorum. 2020 yılının sağlık, mutluluk, huzur ve bereketli geçmesini temenni ediyorum.”

Organizasyon, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.