Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir Antikacılar Koleksiyonerler ve Sahaflar Derneği tarafından açılan ‘Antika Nostalji Günleri’ne katıldı. Espark AVM yanındaki açık otopark alanında açılan antika pazarını gezen Başkan Ataç’a Eskişehir Antikacılar Koleksiyonerler ve Sahaflar Derneği Başkanı Güner Değirmenci eşlik etti. Başkan Ataç, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ile birlikte satış tezgahlarını inceledi.

 Açılış töreninde de bir konuşma yapan Başkan Ataç, ilk olarak koronavirüse karşı uyarılarda bulundu. Başkan Ataç, “Sözlerime başlamadan önce sosyal mesafe kuralına uymamızı hatırlatmak istiyorum. Çok dikkatli olalım. Son 2-3 gündür Türkiye’nin her yerinde anormal bir artış var. Antika çok önemli bir şey; antikayla eskiyi karıştırmayalım. Satıcılar da müşterisini bilgilendirmeli. Tarihi, sanatsal el emeğini ve kültürel değerleri olan bir obje veya bir eşyadır antika. Antikacı ise bilgili, deneyimli, görgülü ve dürüstü olan kişidir. O açıdan Eskişehir’imizde ilk defa böyle büyük bir antika pazarı açılıyor. Açılışta çok büyük emeği olan dernek yönetimindeki arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Kaybettiğimiz antikacı büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Şehir dışından gelen dostlarımıza merhaba diyoruz. Kentimiz bugün Türkiye’de gözde olan şehirlerinden bir tanesidir. Herkes Eskişehir’e gelip yaşamak istiyor. Kentimizin kıymetini, değerini bilerek geliştirmeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Başkan Ataç Eskişehir’in yanı sıra çeşitli illerden organizasyona katılan antikacılara iyi satışlar diledi.