Tepebaşı Belediye Meclisi, Temmuz ayının son toplantısı için Dt. Ahmet Ataç’ın başkanlığında toplandı.

Oturumda gündem maddeleri görüşülürken, Başkan Ataç’ın daveti ile toplantıya katılan lise öğrencisi Beray Yaşar, “Görme Engelli Bastonu N-Bot” isimli projesi ile Samsung Geleceğin Mucitleri 5. Bilim Yarışması’nda derece elde eden icadını Meclis üyelerine tanıttı. Doğa Koleji Kampüs Müdürü Damla Güven ile Proje Danışmanı Caner Sağlar’ın da eşlik ettiği Yaşar, projenin fikir ve uygulama aşamaları hakkında Başkan Ataç’a ile meclis üyelerine bilgiler verdi. Beray Yaşar ayrıca Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından düzenlenen Samsung Geleceğin Mucitleri 5. Bilim Yarışması’nda 5. olarak mansiyon ödülü kazanmaktan dolayı gururlu olduğunu ifade etti.  

Geliştirdiği bastonun ultrasonik sensör ile mesafe ölçümü yaparak kulaklığa bağlı ses sistemi sayesinde görme engelli insanların yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediğini belirten Yaşar, icadının uygulamalı olarak denemesini de yaptı. Sesli uyarı sistemi ile kullanıcısını engellere karşı uyaran bastonu inceleyen Başkan Ataç ve Meclis üyeleri, engelli bireylerin yaşadığı zorluklar karşısında geliştirdiği baston ile başarı yakalayan Beray Yaşar’ı ve öğretmenlerini tebrik etti.

Gençlerin bilim ile uğraşmasının büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Ataç ve Meclis üyeleri Beray Yaşar’a başarılarının devamını diledi.