Dr. Jale Nur Süllü, küresel salgın önlemleri kapsamında diş sağlığı hizmeti veren merkezler ve kamu hastanelerinde elektif diş tedavilerinin Sağlık Bakanlığı tarafından durdurulmasının ardından 25 Mart 2020 tarihinde, Bakanlık talimatıyla ilk olarak İstanbul’da 23 hastaneden 1000’in üzerinde diş hekimi ve sağlık personelinin filyasyon ekiplerinde görevlendirilme uygulamasının tüm ülke çapında yaygınlaştırıldığını söyledi.

“Eskişehir’de bu sürecin, gönüllülük esasına göre dört diş hekimimizin görevlendirilmesi ile yürütülmesi ve alanda PCR testi uygulamasında çalışmamaları nedeni ile tarafımıza bu konuda bir şikâyet iletilmemiş olmamasına karşın, ülke genelindeki bu uygulama, tartışmalıdır. ” diyen Süllü, diş hekimlerimizin asli görevleri dışında alanda bir ara eleman gibi çalıştırılmasının, haksızlık olmasının yanı sıra, sağlık personeli yetersizliğine işaret ettiğini dile getirdi. Süllü, alanda hiçbir pratiği bulunmayan diş hekimlerinin, kısa bir eğitim ardından Kovid-19 pozitif semptomlu ya da temaslılarından ağız- burun sürüntüsü almak ve kapı kapı dolaşarak bilgi güncellemesinde görevlendirilmesinin nedenlerini Sağlık Bakanlığı’na yazılı soru önergesi ile sorduklarını açıkladı.

“Salgın ile mücadelede tüm sağlık emekçilerimizin hizmetleri çok değerlidir.” diyen Süllü, ayrıca Sayın Bakanın, her akşam yaptığı günlük açıklamalarda, diş hekimlerinden hiç söz etmemesinin, filyasyon ekiplerinde cansiperane görev yapan diş hekimlerimizin emeğinin yok sayılması anlamına geldiğini söyledi.