CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer 15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişiminin 2’nci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada darbe girişimini lanetleyerek, darbeciler ve onların tüm destekçilerinin bir an önce yargılanarak cezalandırılmalarını istediklerini dile getirdi. 

Çakırözer, açıklamasında Cumhuriyet Hak Partisi olarak 15 Temmuz’un yıldönümünde ‘Meclis’te özel oturum’ önerisinde bulunduklarını ve önerilerinin AKP oylarıyla reddedildiğini de hatırlatarak, “Darbelerle mücadelenin yolu hukuk ve demokrasidir. Demokrasiler kutuplaşma ve dışlamayla değil, uzlaşı, birliktelik ve kardeşlikle korunur, gelişir. Tüm siyasi partiler hep birlikte kenetlenerek darbelere karşı tek vücut olduğumuzu tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

DARBECİLERDEN HESAP SORULMALI
CHP’li Çakırözer, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamasında darbe girişimini lanetleyerek, darbeci subaylar ve onların tüm destekçilerinin bir an önce yargılanarak cezalandırılmalarını istedi. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin, o gece vücutlarını darbeci hainlerin tanklarının önüne kahramanca koyan yurttaşlar sayesinde engellendiğini dile getiren Çakırözer, şu açıklamalarda bulundu:
“ Vatansever, sağduyulu halkımızın ve isimsiz kahramanların darbecilere karşı verdiği demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ile anıyorum. O gece aralarında Çiftelerli hemşehrimiz Fatih Dalgıç’ın da olduğu 251 aziz şehidimize ve yaralanan binlerce kahraman gazimize sonsuza kadar minnettar kalacağız. Bu darbe girişimi laik, demokratik Cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur” dedi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL’e dikkat çeken Çakırözer, “ Bu kanlı 15 Temmuz darbe girişimini yapan Fethullahçı cunta ile onları destekleyenlerden en ağır şekilde hesap sorulmalıdır. Sorulmalıdır ki Türkiye bir daha böyle büyük bir acı yaşamasın. Ama bu hesap sorma süreci hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmadan yapılmalıdır. Darbe ile ilgisi olmayan binlerce siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve kamu görevlilerinin tutuklanması, ihraç edilmesi, açığa alınması gibi uygulamalar sadece ve sadece darbecilerle mücadeleye gölge düşürmekte, büyük zarar vermektedir. Darbecilerle hesaplaşma ve cezalandırma süreci yeni mağduriyetler yaratılmadan yürütülmelidir" dedi. 

DEMOKRASİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Çakırözer, CHP olarak 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıldönümünde Meclis’te ‘özel oturum’ önerisinde bulunduklarını ve önerilerinin AKP oylarıyla reddedildiğini söyleyerek, “Anayasal kurumlarımız, hükümetimiz, parlamentoda temsil edilen tüm siyasi partilerimiz ve her görüşten yurttaşlarımız omuz omuza ülkemize, demokrasimize sahip çıktık. Bu birlik ve beraberliğin, demokrasi etrafında kenetlenmenin üzerine hepimizin titremesi kardeşliğimizi korumamız gerekir. Tüm siyasi partiler 2 yıl önce 15 Temmuz gecesi bombalanan TBMM’de hep birlikte direndik. Şimdi hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde CHP olarak ‘Meclis’te özel oturum’ istedik ama önerimiz AKP oylarıyla reddedildi. Demokrasiler kutuplaşma ve dışlamayla değil, uzlaşı ve kardeşlikle korunur gelişir. 15 Temmuz en başta bu Parlamentoya yapılan bir saldırıydı, şiddetle kınadık, karşısında da durduk, duruyoruz. Şimdi 15 Temmuzdan sonra bu ülkede birlik, beraberlik içinde Parlamentomuzu, demokrasimizi güçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.