Eskişehir iş ilanları için tıklayın

Odunpazarı Belediyesi’nin Eskişehir’de eski eşi tarafından katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın adının yaşatacağı Yenidoğan Mahallesi Ayşe Tuba Arslan Halk Merkezi törenle açıldı. Aynı zamanda Odunpazarı Belediyesi’nin 14’üncü halk merkezi olan Ayşe Tuba Arslan Halk Merkezi’nin açılış törenine CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme, Ayşe Tuba Arslan’ın babası Serdar Arslan, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü, CHP Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Sultan Özçimen ile çok sayıda kadın ve erkek katıldı. Açılışa katılanlar erkekler tarafından katledilen kadınların hikayelerinin ve fotoğraflarının olduğu dövizler taşıdı. Duygusal anların yaşandığı açılış töreninde katılımcılar gözyaşlarını tutamadı.

AYŞE TUBA ARSLAN’IN BABASI: “KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI ÖNLEM ALIN”

Açılışta konuşan Ayşe Tuba Arslan’ın babası Serdar Arslan, kızı Ayşe Tuğba Arslan’ın hatırasının yaşattığı için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür etti. “Şehrimizde ve ülkemizde kadınlarımıza ve kızlarımıza ait böyle güzel yerlerin açılması, kadınlarımızın, kızlarımızın böyle güzel yerlerde eğitim alarak, dünyaya bakış açıları değişir, özgürlüklerinin neler olduğunu öğrenirler. Erkeklerin hegemonyasından kurtulurlar. Dünyaya bakışları değişir” diyen Arslan, yetkililere seslenerek kadın cinayetlerine karşı önlem almalarını istedi. Arslan, “Yetkili mercilere yalvarıyorum, rica ediyorum lütfen kadınlarımızı ikinci planda görmesinler. İkinci sınıf vatandaş olarak görmesinler. Kadınlarımız, kızlarımız bizlerin hayat arkadaşı, dostu, ömür boyu yoldaşı, bu kadın cinayetlerine lütfen bir son verin. Tekrardan yetkililere rica ediyorum. En kısa zamanda önlemini alsınlar, ne yapacaklarsa yapsınlar, caydırıcı bir önlem alsınlar” dedi.

“KIZIMIN ADI YAŞADIĞI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılışta konuşan bir diğer isim de Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme oldu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a çok teşekkür eden Sondikme, “Ayşe Tuba ölmedi, öldürüldü. Bütün gün böyleyim. 11 Ekim’den beri ölmedi, öldürüldü. Kızımın adı yaşadığı için çok teşekkür ediyorum. Bütün emeklerinize çok teşekkür ediyorum. Kazım kurt ‘a adını yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

CEHALETE İNAT, KADINLARIMIZIN YAŞAMASINI SAĞLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ”

Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve öldürülen kadınların adlarını yaşatmak istediklerini belirtti. “Cehalete inat, kadınlarımızın yaşamasını sağlamak bizim görevimiz. Hiç kimsenin, kimseyi öldürmeye hakkı yoktur. Allah’ın verdiği canı almaya kalkmak, çok büyük bir günahtır. Ama, baktığınız zaman, son 5 yılda binlerce kadınımız eşleri veya yakınları tarafından öldürülmüş. Geçen yıl, 411 kadınımız eşleri veya yakınları tarafından öldürülmüş. Bu yıl iki ayda, 54 kadın eşi ya da yakını tarafından öldürülmüş, kadınlar hala öldürülmeye devam ediyor. Kimsenin böyle bir hakkı yoktur. Ama bu kadar kadın cinayeti varken, devletimizin, eli armut toplamasın istiyoruz. Önlem alsın istiyoruz. Bir tavır koysun istiyoruz, bir mücadele içine girsin istiyoruz. Söylediler, 23 kez dilekçe vermiş, can güvenliğim yok demiş. Beni koruyun demiş. Ve ne yazık ki eşi tarafından öldürülmüş, şimdi hepimiz ağlıyoruz” diyen Başkan Kurt, ağlamının bir faydası olmadığını vurguladı. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tedbir alacağız, direneceğiz. Onun da yolu eğitimdir. Sevgili hemşehrilerim, halkımızın her alanda olduğu gibi, bu alanda da ciddi bir eğitimden geçmesi gereklidir. Eğitim, yaşam boyu sürer. Sadece Türkiye’de olduğu gibi, ilkokulu bitir, ben sana diploma verdim, eğittim. Böyle bir eğitim olmaz. Ömür boyu eğitimin sürebilmesi için işte bu halk merkezlerinin açılması lazım. Her mahallede halk merkezi yapma iddiamızın sebebi budur. Kadınlarımız ve gençlerimiz, özellikle buraya gelsinler. Burada birbirleri ile tanışsınlar. Komşular birbirini bilsin. Sorunlarını bilsin. Sorunlara çözüm arayışı içine girsin. Ne yazık ki Türkiye’de erkek egemen bir toplum var ve bu toplumda yaşayan erkekler yani bizler kendimizi sizin üstünüzde görüyoruz. Böyle bir hak yok. Anayasamızda da kadın-erkek eşittir, dinimizde de kadın-erkek eşittir. Bunun dışındaki hiçbir düşünceyi kabul etmiyorum. Siz de kabul etmeyin. Hiçbir erkek sizden üstün değildir. Biz, kadınlarımızın bizimle eşit, özgür bir ortamda yaşaması için demokratik bir toplumu yaratmak zorundayız. Bunun da yolu, çağdaş, laik, bilimsel ve demokratik eğitimden geçer. Eğer devlet böyle bir eğitimi gerçekleştirmiyorsa, görevini yapamamış demektir. Biz devletimizi görevini yapmaya davet ediyoruz. Yenidoğanlı ve Huzur mahalleli hemşehrilerimizi de Ayşe Tuğba Arslan Halk Merkezi’ne sahip çıkamaya davet ediyorum. Gelin, burası sizindir. Burada gelin, ne istiyorsanız onu yapalım. Birlikte yapalım.”

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Sabit Körpe, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel ile CHP Eskişehiir Milletvekili Jale Nur Süllü’de açılışta konuşma yapan diğer isimler oldu.

Konuşmalardan sonra Ayşe Tuba Arslan Halk Merkezi’nin açılışı yapıldı. Başkan Kurt, halk merkezinin açılışını Ayşe Tuba Arslan’ın annesi Meral Sondikme, babası Serdar Arslan ile birlikte yaptı. Daha sonra Başkan Kurt Sondikme ve Arslan ile Ayşe Tuba Arslan Halk Merkezi’ni gezdi. Açılışın ardından Odunpazarı Belediyesi tarafından katılımcılara yemek verildi.