Avrupa Birliği (AB), KOBİ’lerin ve girişimciliğin desteklenmesi ve gençlere girişimciliğin özendirilmesi için AB’ nin ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırılmak amacıyla 2009 yılından beri Avrupa KOBİ Haftası yaklaşımını sürdürüyor.

Bu kapsamda ülkeler her yıl Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen bir hafta boyunca etkinlikler düzenliyor.

Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, KOSGEB Eskişehir Müdürü Tarık Yılmaz ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

KOSGEB Eskişehir Müdürü Tarık Yılmaz, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi ve haftanın 28 Kasım - 4 Aralık tarihleri arasında 37 katılımcı ülke ile kutlanılacağını söyledi.

KOSGEB’in ulusal kamu koordinasyonunu yürüttüğü Avrupa KOBİ Haftasında Türkiye’nin, 2009 yılından itibaren diğer 37 katılımcı ülke ile birlikte yer aldığını bildiren Yılmaz, Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli kurumlar ve KOBİ’lerle gerçekleştirilecek etkinlikler ve KOSGEB Destekleri hakkında bilgi vererek makamdaki ziyaret kabullerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yapılan ziyarette, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve devlet destekleriyle KOBİ ve girişimcilerin teşvik edilmesinin önemine dikkat çekilmiş olup, bu alanda yapılan faaliyetlerin anlatılacağı haftanın verimli geçmesi temennilerinde bulunuldu.