Düzenlenen geceye Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Odası Başkanı Bahar Bilen, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, üyeler ve yaklaşık 200 kadın katıldı.

Kimseyi eli boş göndermedik

Gecede konuşan Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, “Bize kim ulaştıysa elimizden gelen tüm yardımı yaptık. Kapımızı çalanları eli boş geri göndermedik. Yardım etmeye hala hazırız. Bu toplantımızın sebebi ise, platform kurulalı iki yıl oldu. Yavaş yavaş köklerini genişletmeye başladı. Şu an da kadın kollarımızı kuruyoruz, kurduk da. Her şeyimiz hazır. Emirdağ, Çifteler, Mahmudiye kadın kollarımızı ve Eskişehir kadın kollarımızı kuruyoruz. Kadınların yeri ayrıdır. Kadının elinin değmedi yeri ben saymıyorum. İyi ki varsınız kadınlar. Bizim Avrupa’da da bir kadın ekibimiz var. Avrupa’daki kadın kollarımıza ve başkanlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kurulan kadın kolları ise şöyle;

Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Aylin Asikan, Çifteler Kadın Kolları Başkanı Serpil Işık, Mahmudiye Kadın Kolları Başkanı Ganime Kaya, Emirdağ Kasın Kolları Başkanı Zeliha Akdeniz oldu.