Tepebaşı Belediyesi, fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in “Atatürk’ten Sonra” isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

“Atatürk’ten Sonra” sergisi, İbrahim Demirel’in Atatürk'ün hayatta iken kullandığı ve İzmir Kuşadası'nda halen sergilenmekte olan tren vagonunun eskimiş görüntülerinden elde ettiği soyut kompozisyonlarından oluşuyor. Sanatçı sergisinde, Atatürk'ün izinde ne kadar yol aldığımızı bu eskimiş tren metaforunu kullanarak anlatmaya çalışıyor.

Sergi, 5 Kasım Cuma günü saat 18.00’de Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası Sergi Salonu’nda Eskişehirliler ile buluşacak ve 26 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

İbrahim Demirel kimdir?

1941'de Malatya, Körsüleymanlı Köyü’nde doğdu. Akçadağ Öğretmen Okulu, Çapa Öğretmen Okulu Resim Semineri ve Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nu bitirdi. Sanat, onun için vazgeçilmez bir tutkudur. 1982'de Galeri Sanatyapım Plastik Sanatlar Atölyesi’ni kurdu. Bugün Başkent’in seçkin sanat merkezlerinden biri olan bu atölye ciddi, tutarlı eğitim anlayışıyla sanat eğitimi vermektedir. Birikimini bir okul, bir müze niteliği kazandırarak geliştirip gelecek kuşaklara aktarmak Demirel'in vazgeçilmez hedefidir. Fotoğraf sanatçılığı, eğitimciliği, koleksiyonerliği, çeşitli kuruluşlardaki danışmanlıkları, yayımladığı kitaplarıyla kültür yaşamımıza yeni projeler kazandırmıştır. Grafik ve fotoğraf çalışmalarıyla yurtiçinde, yurtdışında (Çin, Yugoslavya, İtalya) çok sayıda ödül almış, eğitimciliğini emekli olduğu Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve İletişim Fakültesi’nde sürdürmüştür. Ayrıca dia gösterileri, sergiler, konferanslar, radyo ve televizyon programları, çeşitli sanat yayınları yapmıştır. 2004 yılında yaptığı fotoğraf çalışmalarıyla Truva Sanat ve Kültür Derneği'nce Yılın Fotoğraf Sanatçısı ödülüne layık görülen sanatçı, AFSAD, FSK, İFSAK ve Gezginler Kulübü’nün de onur üyesidir.