Kerman, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında sevgi ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım Salı günü saat 9.30’da Vilayet Meydanı’nda buluşuyoruz.  Büyük Atatük önderliğinde, Birinci Dünya Savaşı sonrası ülkemizi işgal eden sömürücü güçlere karşı, Kurtuluş Savaşı verilmiş, dünya tarihinde ilk kez emperyalist güçlere ve işbirlikçi hainlere diz çöktürülmüştür. Savaştan sonra her şeyini yitirmiş bir ulus, Atasının önderliğinde bağımsız, çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Yanmış ve yıkılmış bir ülkeden yepyeni bir Türkiye yaratılmıştır. Aydınlanma devrimleri ile çağdaşlığın yolu açılmış, halk egemenliğine dayanan parlamenter rejim oluşturulmuştur. Geçen 82 yıllık süreçte ve özellikle 21. yüzyılda Atatürk’ün önemi ve değeri daha iyi anlaşılmıştır. Atatürk, getirdiği çağdaş ve insani değerlerle her geçen gün daha da yücelmiştir.”

TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE SAVAŞ AÇMIŞTIR
“1950 yılından başlayarak, özellikle son dönemde iktidarın Atatürk ve devrimlerine yaklaşımı milletçe görülmüştür. Siyasi iktidar, Atatürk’ün temsil ettiği bütün değerlere açıkça savaş açmıştır. Öyle ki, artık Atatürk ve silah arkadaşlarının adına bile tahammül edilemez hale gelinmiştir.”

SAAT 9.30’DA VİLAYET MEYDANI’NDA
“Tüm bu gelişmelere karşın Türk Milleti her zaman Atası’na ve onun eserlerine sahip çıkmıştır. Atatürk’ün emanetlerini yürekten savunmuştur. Türkiye’yi Atatürk çizgisinden ayırmak isteyenler asla başarılı olamayacaktır. 10 Kasım Salı günü saat 9.30’da Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde Ata’ya saygı nöbeti tutacağız. Salgın koşullarına dikkat ederek, bayraklar ve Atatürk posterleri ile halkımızın katılımını bekliyoruz.”