Haber: Atahan Gezer

Yüksek enflasyon nedeniyle yurt çapında pek çok kaleme zam gelmeye devam ediyor. Son olarak bir zam haberi de Eskişehir’den geldi. Tam ESKART bedeli 3 lira 50 kuruştan 6 liraya çıkarken, minibüs ve dolmuş tarifesiyse 4 lira 50 kuruştan 6 liraya yükseltildi. Zamdan okul ve personel servislerinin yanı sıra taksiler de nasibini aldı. Gelen güncellemeyle birlikte taksi açılış tarifesi 6 lira 50 kuruştan 10 liraya çıktı.

Konuyu yerinde incelemek isteyen eskisehir.net ekibi, Akarbaşı’nda bulunan bir taksi durağından Tren Garı’na doğru yolculuk yaptı. Atatürk Caddesi boyunca süren yolcuğun sonunda taksimetrenin yazdığı bedelin 30 lira 80 kuruş olduğu görüldü. 10 liradan açılış yapılan yolculuk hakkında bilgi veren Taksici İsmail Eryiğit, önceki tarifeyle yolculuğun 22 lira tutacağını söyledi.

Eryiğit, ekibimize şunları aktardı;

Gönül isterdi ki; şartlar böyle olmasın

“Belki ücreti şimdi çok gelecek halkımıza… Ben buna inanıyorum. Ben de onların yanındayım. Ama gönül isterdi ki; şartlar böyle olmasın… Sanayi’ye varıyoruz; 100’de 100’ün üzerinde zam yaptı. Yağ değiştiriyoruz; ona göre… Parça alıyoruz; ona göre… Yani zam yapmak zorunda kaldık.”

Zamma meraklı değiliz

“Ben 50 senedir bu mesleğin içerisindeyim. Eskiden ben en ufak işimle bir buçuk döner veya köfte yerdik. Şimdi o fiyatı kaça yersin? En az 50 lira… Şartlar tabi biraz zorlayacak ama mecbur kalıyorsun bir yerde… Yoksa zamma meraklı değiliz. Senelerce beş liraya, yedi liraya taşıdık. Vatandaş da biliyor bunun ne olduğunu…”