Valilik Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Utku Çakırözer, Dr. Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydın Ünlüce, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, vali yardımcıları, askeri ve mülki erkan, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Valilik, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlayan törende, saatler 09.05’i gösterdiği esnada, siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu.

Valilik Meydanı’ndaki tören, Eskişehir Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Günday’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ve Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin okudukları şiirlerden sonra Atatürk’ün kendi sesinden 10. Yıl Nutkunun yayınlanmasıyla sona erdi.