Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından açılan ihale ile Eskişehir’de 18 kızıl geyik vurulacak. 6 ayrı bölgede yapılacak 18 geyik vurma ihalesi için 513 bin lira muhammen bedel biçildi. Hayvanseverler konuyla alakalı kampanya başlatıp dava açmaya hazırlanıyor.

Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma  Derneği  Başkanı Nesrin Çiçek

Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma  Derneği  Başkanı Nesrin Çiçek'te Eskişehir'de katledilecek 18 kızıl geyik ile alakalı açıklamalarda bulundu. Çiçek, bu katliama sessiz kalmayacaklarını, dava açacaklarını söyledi.

Çiçek, açıklamasını tamamında şu sözleri kaydetti. 

"Yaşam hakkı kutsaldır!

Birilerinin tatmin olması için; binlerce yasam hakkı savunucusunun üzerinde yarattığı infial göz ardı edilerek, eli silahlı katil ruhlu kimselere doğal yaşamında zararı olmayan aksine katkı sağlayan; Gözlerine bakmaya doyamadığımız bu masumların zevk için öldürülmesine müsaade etmeyeceğiz.

Eskişehir 5. Bölge Orman Tarımın verdiği bu kararı nefretle kınıyor ve bu karardan bir an önce insanlık adına vazgeçmelerini istiyoruz. Üstlendikleri misyona bu karar terstir.

Yasal olarak dava açacağımızı ve yurt genelinde protesto edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Bu bir peşkeştir, canlarımız katil ruhlu kimselere ihale edilip hunharca katledilemez."