Haftasonu sokağa çıkma yasağında belediyenin aşevini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de sadece Büyükşehir Belediyesi Aşevi aracılığıyla ayda 18 bin yurttaşın gıda ihtiyacının karşılandığını söyledi. Çakırözer, “Belediyelerimizin hesaplarını bloke ettiler, aşevi hesaplarındaki paralara el koydular ama hizmeti engelleyemediler. Belediyelerimiz hem ihtiyaç sahiplerine, hem de covid 19 nedeniyle evlerinde tedavi gören, karantinada olan yurttaşlarımıza sıcak yemek götürmeye devam ediyor. Engellemelere rağmen hayırsever yurttaşlarımız dayanışmayı büyütüyor” dedi.

1 MİLYON 600 BİN LİRAYA EL KONULDU

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, geçtiğimiz aylarda yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi aşevi hesabındaki 1 milyon 600 bin lirası bloke edilerek, hazineye devredilen Eskişehir Büyükşehir Aşevi’ni ziyaret etti. Aşevi yöneticileri ile çalışanlarından bilgi alan Çakırözer, emekleri için çalışanlara teşekkür etti.

AYDA 18 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Aşevi yöneticileri ihtiyaç sahipleri ve pandemi nedeniyle karantinada olan olan yurttaşlara sıcak yemek yardımı yaptıklarını dile getirerek, “Belediyemiz salgın öncesi ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza aşevi aracılığıyla sıcak yemek, gıda hizmeti sunmaktaydı. Şimdi pandemi ile birlikte karantinada olan ihtiyaç sahiplerimize de sıcak yemek gönderiyoruz. Bugün itibariyle günde yaklaşık 600, ayda ise 18 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptık. Kimsesizler olarak adlandırdığımız ihtiyaç sahibi yurttaşımıza da ayrıca gıda yardımında bulunuyoruz” bilgisini verdiler.

HESAPLARI ENGELLEDİLER, HİZMETİ ENGELLEYEMEDİLER

56 saatlik sokağa çıkma yasağında aşevini ziyaret eden Çakırözer, aşevi yöneticileri ile çalışanlarına emekleri için teşekkür etti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin aşevi hesabındaki 1 milyon 600 bin lirasına el konulduğunu hatırlatan Çakırözer, “Belediyemizin aşevi hesaplarına el konuldu ama aşevimiz hizmet vermeye devam ediyor. Ayda 18 bin kişiye sıcak yemek gidiyor. Evi olmayan yurttaşlarımız buradan yemeklerini alıyorlar. Belediyelerimizin hesaplarına el konulsa da, çalıştırılmak istenmese de belediyelerimiz yurttaşlarımıza sıcak yemek götürmeye devam ediyor” dedi.

YASAKLARA RAĞMEN DAYANIŞMA BÜYÜYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nin ardından, Tepebaşı Belediyesi Nihal İsmail Akçura Aşevi’ni de ziyaret eden Çakırözer, “Belediyelerimiz ‘şehir paylaşmaktır’ sloganıyla yurttaşlarımızla yardımlarını paylaşıyor. Eskişehir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında belediyelerimizin aşevi hesapları, bağış hesapları bloke edildi. Ama hayırsever yurttaşlarımız yasaklara, engellemelere rağmen dayanışmayı büyüttü. Nakdi yardımlar yasaklandı ama ayni yardımlar devam ediyor. Buradan bir kez daha hayırsever yurttaşlarımıza dayanışmayı daha da büyütmemiz çağrısında bulunuyorum. Destekte bulunan, bağış yapan hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.