Özüpak, Eskişehir EYT Derneği’ni ziyareti sırasında Eskişehir.Net’ten Merve Akman’ın konuya ilişkin sorusunu yanıtladı. Özüpak, şunları kaydetti: “Bu dava benim davamdır diye çıktığım yolda biz olduk, koskocaman bir topluluk olduk. Bizim amacımız kesinlikle bölmek değil, parçalamak değil aksine ‘gel kardeşim sende davana sahip çık’ demekle biz yola çıktık. Bu insanlarla yan yana geldik, omuz omuza geldik. Fakat her toplulukta olduğu gibi maalesef bizler içerisinde de aramıza nifak tohumları serpmeye çalışanlar çıkıyor. Geçmişte de oldu, şimdi de oldu, sonrasında da çıkacak…

FARKLI AMAÇLARA GİRDİKLERİNİ HİSSETTİĞİMİZ…
“Bizim amacımızdan… Bu amaç nedir? Bizim anayasal hakkımızın sonucunu getirme çabamız var ya da çocuklarımız için onlara mağduriyet yaratacak sorunlardan onlara bir mücadele bırakmaktır. Farklı amaçlara girdiklerini hissettiğimiz, bildiğimiz arkadaşımız ya da arkadaşlarımızla diyelim bizim yolumuz olmaz. Tek söyleyeceğim bizimle beraber yol almak istemeyenler için ‘yolunuz açık olsun’ demekten de başka bir şey yok.”

GENEL MERKEZ SEÇİM SONUCUNU KABUL ETMEDİ!
Eskişehir EYT Derneği, 5 Ocak’ta Olağanüstü Genel Kurulu yaptı. Kadir Arıkoğlu ve Mustafa Kara’nın listeleri yarıştı. Arıkoğlu’nun listesi seçimi kazandı ancak Genel Merkez “Kadir Arıkoğlu ile birlikte çalışamayız” dedi. Federasyonlaşma sürecinin Mustafa Kara öncülüğünde kurulacak dernekle devam edileceği açıklanmıştı.